• 3

Pokušaj ubistva u sarajevskom stanu: U trenutku rastrojstva, nožem izbo brata i to pred majkom

Velid Alagić, poznatiji kao Vela, navodno u psihičkom rastrojstvu nožem je izmasakrirao mlađeg brata Armina Alagića

  • 3

Pravi krvavi pir odigrao se danas u stanu u Ulici Semira Frašte u sarajevskom naselju Alipašino polje. Velid Alagić, poznatiji kao Vela, navodno u psihičkom rastrojstvu nožem je izmasakrirao mlađeg brata Armina Alagića. Izvor blizak istrazi otkrio je da je Velid Alagić nožem brata ubo tri puta u stomak i pluća.

Da stvar bude gora, krv je pala pred očima majke braće Alagić. Stariji brat je, nakon što je shvatio šta je uradio, pobegao. Potom je na prozoru video majku svog prijatelja Almira Pazarca, koji je odranije poznat policiji.

Nesrećna žena, ne znajući šta je uradio, pozvala ga je na kafu. U međuvremenu je stigao i Pazarac. Istovremeno, istražitelji su ispitivali majku braće Alagić i ona im je kazala da se, između ostalih, družio s Pazarcem. Na noge su dignuti policajci, koji su opkolili zgradu Pazarca. Upravo je Pazarac otvorio vrata stana, nezvanično se saznaje. Policajcima je ostao lakši deo posla pa su uhapsili pomahnitalog Alagića.

Noz u ruci

Foto: Shutterstock

I komšija Pazarac s lisicama na rukama

S lisicama na rukama je završio i Pazarac, jer su policajci isprva mislili da je pružao utočište Velidu. Nakon što je Pazarac pojasnio da nije znao da je njegov prijatelj digao ruku na svog brata, pušten je na slobodu. Prema nezvaničnim informacijama, on je dobio status svedoka.

Istražitelji su ujedno izuzeli duksericu koju je sa sebe u stanu Pazarca skinuo Velid Alagić i ona će biti predmet veštačenja.

S druge strane, Velid je završio u pritvoru i sutra bi trebalo da bude predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo. Prema nezvaničnim informacijama, Velid Alagić se u nekoliko navrata lečio u psihijatrijskoj bolnici. Komšije na Alipašinom polju pričaju da je poslednjih dana bio loše i da je teško podneo gubitak oca.

Video: Žena izbodena na autobuskoj stanici u centru Pančeva, uhapšen bivši muž

(Telegraf.rs / Izvor: Avaz)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima