• 20

Hrvatski grad zbog snimanja serije pretvorio se u grad ćirilice

- Naravno da nismo nikoga želeli da uvredimo, niti ništa slično - rekli su iz Ambasada filma, produkcijske kuće iz Dubrovnika koja je bila zadužena za snimanje po Hrvatskoj

  • 20

Ovih dana hrvatski grad Obrovac oslikan je sovjetskim simbolima prošlog veka i ispisan ćirilicom, za potrebe snimanje engleske igrane serije. Zaposleni u ovoj produkcijskoj kući zamolili su građane da ne uništavaju natpise koji su deo scenarija.

Producenti su dali sve od sebe kako bi stvorili realnu sovjetsku atmosferu u gradu na Zrmanji, te su iscrtali stare zgrade. U tu svrhu nikad završena obrovačka robna kuća, koja je počela da se gradi 1990. godine, oslikana je svima poznatim sovjetskim simbolima - srpom i čekićem i zvezdom petokrakom. Tom prilikom su producenti serije zamolili sve građane da ne uništavaju natpise jer se ipak samo radi o fikciji, o snimanju, a ne o stvarnosti.

- Naravno da nismo nikoga želeli da uvredimo, niti ništa slično. Nismo imali nikakvih problema, štaviše, ljudi su bili vrlo predusretljivi, odlično su nas prihvatili i sve je teklo kako smo i planirali - rekli su iz Ambasada filma, produkcijske kuće iz Dubrovnika koja je bila zadužena za snimanje po Hrvatskoj.

Otkrili su da su na Zrmanji snimane akcijske scene s brodovima, koristili su i helikoptere, pa veruju da će na malim ekranima sve izgledati više nego odlično.

- Niko na snimanje serije nije imao bilo kakvih primedbi! Snimanje je završeno prošle nedelje i sve je bilo u redu, a Gradu Obrovcu su organizatori uredno platili korišćenje javnih prostora - rekao je obrovački gradonačelnik Slobodan Jurjević koji se osvrnuo i na "uništavanje ćiriličnih natpisa" po obrovačkim ulicama.

- Sve što se događalo je uobičajeno, nema tu nikakve pozadine - zaključio je Jurjević.

Zbog snimanja ove serije oglasilo se i Srpsko narodno vijeće, koje je na svojoj Fejsbuk stranici objavilo obaveštenje u kom piše da se na tom području snima serija, te uputilo apel građanima da ne uništavaju natpise na ruskom jeziku.

"Poštovani građani,

obaveštavamo vas da se narednih dana u Obrovcu i kanjonu Zrmanje snima engleska igrana serija. Kako će se radnja snimane serije odvijati u jednom od "ruskih gradova", molimo vas za razumevanje, kao i da ne oštećujete natpise na ruskom jeziku koji su deo scenarija i tako onemogućavate rad filmskih radnika.

Za sva pitanja možete se obratiti u Gradsku upravu - komunalno redarstvo", stoji u obaveštenju Ambasada Filma koje je na svom Fejsbuku prenelo Srpsko narodno vijeće.

Britanska serija trebalo bi da izađe na proleće 2020. godine, a u njoj igraju i poznati balkanski glumci. Tako se u prve dve epizode pojavljuje je Goran Bogdan, Branko Đurić Ivana Miličević.

Serija "Strike Back" nastala je prema bestseleru Krisa Rajana i prati eksplozivne dogodovštine Odeljenja 20, elitnog, multinacionalnog, tajnog specijalnog tima koji se širom svijeta bori protiv velike mreže međusobno povezanih kriminalnih i terorističkih organizacija.

Video: Terazije blokirane došao SEAL team... nije američki napad- snima se serija

(Telegraf.rs/jutarnji.hr)

Komentari

  • RSK

    Obrovac od kad postoji je bio srpski grad,samo da se zna !!!

  • Srki

    Sto sad ne pišete po zidovima ubi srbina..

  • Miroslav

    Pogle koliko Ustaša i Anti-Srba čita naše novine.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima