Podivljalo vreme na Jadranu: Vetar pravi haos u Dalmaciji, a kiša preti Crnoj Gori

Narandžasti i crveni meteoalarm širom Crne Gore i Hrvatske

  • 0

Zbog jakog juga, koji na području srednjeg Jadrana stvara talase i do 2,5 metra, danas su u prekidu katamaranske linije na splitskom plovnom području.

Iz Hrvatskog auto-kluba (HAK) navode da je zbog olujnog vetra deo auto-puta Rijeka-Zagreb, između Kikovice i Delnica, otvoren za automobile, dok se ostala vozila preusmeravaju na stari put kroz Gorski Kotar.

U Lici, Slavoniji, Dalmaciji, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru i na Istri putevi su mokri i klizavi, a na putevima u gorju i duž Jadranske magistrale mogući su odroni, navode iz HAK-a.

U Hrvatskoj je danas na snazi narandžasti meteoalarm zbog jakog i olujnog jugozapadnog vetra, obilne kiše i pljuskova sa grmljavinom.

Kiša i vetar i u Crnoj Gori

Narandžasti i crveni meteoalarm biće sutra na snazi i u Crnoj Gori.

Crveni alarm je "upaljen" zbog obilne kiše koja se danas i sutra očekuje, a predviđa se da će u roku od 3 sata pasti najmanje 20 litara kiše po kvadratnom metru.

Iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju saopštili su da se u ponedeljak prepodne, a naročito u ranim jutarnjim satima, očekuje kišovito vreme, uz pljuskove i grmljavinu, sredinom dana ili poslepodne padavine će znatno oslabiti, a mestimično i prestati uz delimično razvedravanje.

Podsetimo, Direktorat za vanredne situacije MUP-a Crne Gore upozorio je juče da se očekuju jako nestablne vremenske prilike sa jakom kišom i jakim na udare olujnim južnim vjetrom.

(Telegraf.rs/Klix.ba/Mondo.me)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA