• 14

Dejana (11) je ostavila majka, trošna kuća mu se ruši, pešači 10 km do škole i ima samo dve želje

Dečak sa ocem, bakom i dekom živi u trošnoj kući u jednoj prostoriji bez kupatila

  • 14

Porodica Zorić iz sela Donji Agići, u opštini Novi Grad, živi u trošnoj kući kojoj svakodnevno preti urušavanje. Zaboravljeni od svih, preživljavaju od skromnih primanja i brinu o najmlađem članu porodice, jedanaestogodišnjem unuku Dejanu, koga je majka napustila.

Od nadničarskog hleba, porodica Zorić svakog dana živi u strepnji da im se trošni krov ne uruši na ono malo skromnog nameštaja, u dvadesetak kvadrata. Život sa suprugom, sinom i unukom Dejanom u jednoj prostoriji, bez kupatila, mučan je i težak, kaže baka Stana Zorić.

Unuk Dejan jedina je radost za porodicu Zorić. Ovaj jedanaestogodišnji dečak majku je video svega dva puta, nakon što ga je pre četiri godine ostavila i sa sobom povela njegovu mlađu sestru, koja mu mnogo nedostaje. Iako je majku molio da se vrati, njegove suze nisu omekšale njeno tvrdo srce.

Tuga za majkom nije pokolebala Dejana. Svakog dana on prepešači i po deset kilometara na putu od kuće do škole, iako nema uslove za učenje kao njegovi vršnjaci, u školi postiže vrlo dobar uspeh i talentovan je sportista.

Dejan Zorić ima samo dve želje: da mu se vrati sestra i da mu se sredi nešto kuće.

U međuvremenu pokrenuta je akcija prikupljanja pomoći za porodicu Zorić, čiji je inicijator Mladen Karan, novinar iz Prijedora.

Do trošnog doma porodice Zorić teško se dolazi, zbog udaljenosti i lošeg pristupnog puta, ali to nije sprečilo Zoriće da sačuvaju nadu i veru u pomoć dobrih ljudi.

Porodici Zorić možete pomoći na sledeći način:

Za uplate iz BiH otvoren je tekući račun kod NLB Razvojne banke:  562007818852740

Za uplate iz inostranstva otvoren je žiro račun kod NLB Razvojne banke:

IBAN : BA395620078155687887
SWIFT BIC:RAZBBA22

Broj telefona za pomoć je: +38765/340 - 499 (Stana Zorić)

Video: Šestogodišnja Nađa živi sa babom i dedom u udžerici i ne zna šta znači normalan život

(Telegraf.rs/BN TV)

Komentari

  • Srpska

    E ovo je prava stvarnost REPUBLIKE SRPSKE I BIH.Svakim danom sve gore . Pitate li se gdje odose milioni koje je Vucic donio Dodiku

  • 123

    Pa u normalnim drzavama drzava bi trebala da sredi to,ovako ko zna koj put mi sredjujemo stvari....

  • PN

    Ako roditelji ne mogu zbog bolesti da odgajaju decu socijala i pomoć treba,oba roditelja su u obavezi za decu odgajaju,pomozite ljudi ako mislite da treba i druga pravda.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima