• 20

Aktivisti iz grupe "Pravda za Davida" osnivaju stranku i izlaze na izbore

Glavni cilj im je deprivatizacija institucija

  • 20

Aktivisti okupljeni oko grupe "Pravda za Davida" osnovaće političku stranku te će imati svoju listu za izbore za skupštinu Banjaluke, javlja Klix.ba. Izjavili su kako će nastupiti samostalno jer ne veruju aktuelnim političarima, a možda će imati i kandidata za gradonačelnika.

Ozren Perduv iz "Pravde za Davida" rekao je kako im je glavni cilj deprivatizacija institucija.

- Iscrpljeni su svi drugi mehanizmi. Dodatnom borbom na političkom frontu možemo se izboriti za jednu vrstu zaštite za porodicu Dragičević i ljude oko njih. Ko ovde trpi posledice? Prošlo je 600 dana, a nemamo podataka o tome šta se momku desilo i ko je odgovoran - rekao je Perduv te dodao da nema drugog izlaza.

- Bez deprivatizacije institucija nema nikakvog napretka jer to je razlog zbog kojeg se nalazimo u ovom stanju. Pojedinci su sebi dali za pravo da upravljaju policijom, tužilaštvom, medijima... - rekao je Perduv za RTVBN.

Otac nastradalog Davida neće se kandidovati na izborima dogodine

Otac nastradalog Davida, Davor Dragičević neće biti na listama za opšte izbore koji su sledeće godine, ali rekao je da bi se mogao kandidovati na parlamentarnim izborima 2022. godine.

Iz grupe "Pravda za Davida" ponovili su kako ih ne zanimaju funkcije, već stvarne promene.

Davor Dragičević i David Dragičević

Davor Dragičević neće biti na listi na izborima ove godine Foto: Facebook/Davor Dragičević

- Došlo je vreme da mi njih na pošten način, ako bude moguće, izbacimo pre svega iz lokalne skupštine - rekao je Perduv.

Sociolozi smatraju da će im biti izuzetno teško da se izbore jer su godinama iste stranke na vlasti, ali previđaju da postoji prostor za njihovo delovanje.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • 🇷🇸🇷🇸🇷🇺🇷🇺👍

    Ovaj je posto strani spijuncina i to samo takav,zabranit mu boravak u RS,i iz iste ga proterat i oduzet mu i drzavljanstvo,pa proslavio se nakon smrti sina Boze sacuvaj

  • Lelić

    Još samo da kupite diplome pre nego uđete u vlast.

  • Mladjo

    Kad sam prico o tome da hoce da unovci dete niko mi nije verovo drago mi je da sam bio u pravu samo neznam ko ce glasati za njega

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima