• 54

Trans osoba krštena u Hramu Hristovog Vaskresenja u Podgorici: Vuk dobio blagoslov mitropolita

Vuk Adžić krstio se u nedelju u narodnoj nošnji

  • 54

Trans osoba Vuk Adžić kršten je u nedelju uz blagoslov Mitropolije-crnogorsko primorske i mitropolita Amfilohija u Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, izjavila je predsednica Upravnog odbora LGBT Foruma Bojana Jokić.

Ona je dodala da je Adžić kršten pod imenom Vuk, iako mu u ličnoj karti još uvek stoji žensko ime, prenosi CdM.

- Vuk je trans momak koji još nije prošao kroz celokupnu tranziciju. Nema reči kojom bih opisala ovaj osećaj sreće i ponosa. Danas je hrišćanska ljubav prema čoveku pobedila sve razlike. Hvala Mitropoliji na raširenim rukama spremnim za zagrljaj za svu svoju decu - napisala je Jokićeva na svom Fejsbuku.

Portal prenosi da se Adžić krstio u crnogorskoj nošnji, a Bojana Jokić je dodala da je ovo prvi slučaj krštenja trans osobe koja nije prošla tranziciju.

- Država nije spremna da prihvati njegov identitet pre tranzicije već mu u svim dokumentima stoji žensko ime, a SPC jeste i u krštenici mu piše Vuk - rekla je Jokić.

Video: Najduži šal od perja napravljen je u spomen na hrabrost gej zajednice

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Renesisam i preserfarsa

    Kada je u pitanju neka negativna vest, po misljenju paranoicne zatucane vecine, onda su svi dole Djetici i Crnogorci, a kada je nesto pozitivno po mišljenju istih tih moralnih gromada, onda su u Cg svi Srbi.. potpuno izgubljen kompas!

  • Lol

    A sta covek da kaze...blizi se smak sveta.

  • Tara

    Sacuvaj Boze

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima