• 4

Vodostaj Morače za 12 sati porastao za 3,5 metra: Kritično je i na ovim rekama

Vodostaj najveće podgoričke reke oko dva metra i 30 centimetara ispod rekordnih 12,26 metara

  • 4

Crnu Goru je danas pogodilo jako nevreme, praćeno obilnim padavinama, a vodostaj Morače u Podgorici za samo 12 sati porastao je čak tri i po metra, i prema podacima od 13 sati iznosi gotovo 10 metara.

To je Portalu RTCG saopštio dežurni meteorolog Dušan Pavićević, navodeći da je vodostaj najveće podgoričke reke oko dva metra i 30 centimetara ispod rekordnih 12,26 metara.

U porastu je i vodostaj Zete kod Danilovgrada - jutros je iznosi 870, a sada 930 cm.

Kad je u pitanju vodostaj Skadarskog jezera, podaci pokazuju da je nivo porastao za oko 20 cm u odnosu na juče, što je daleko od rekordnog nivoa koji je uzrokovao poplave na tom području.

Pavićević kaže da je najviše kiše u poslednjih šest sati palo u Kolašinu - 104 litra po kvadratnom metru, Herceg Novom 93, Nikšiću 80, a u Podgorici 60.

Istovremeno, iz Direktorata za vanredne situacije MUP-a Crne Gore stiglo je upozorenje na moguću opasnost za deo priobalja Skadarskog jezera i reke Bojane moguće zbog najavljenih obilnih kišnih padavina u Albaniji.

Kako se navodi, posebno je kritično na području opština Nikšić i Kolašin, gde su ugroženi stambeni i poslovni objekti i druga materijalna dobra.

(Telegraf.rs/ RTCG)

Komentari

  • Ja

    Taci salje bratu Milu autobus pun siptara...

  • Nikola

    Vise necemo mi da vas obnavljamo sad imate bracu siptare!

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima