• 15

Komšić pisao kralju Švedske protiv Handkea, ali su pisma vraćena jer nisu bila na engleskom

Nakon što je Ambasada BiH u Švedskoj prosledila pisma, stigao je odgovor da ona treba da budu na engleski jezik, zbog čega su vraćena

  • 15

Pisma koje je predsedavajući Predsedništva BiH, Željko Komšić, uputio kralju Švedske Karlu XVI Gustavu vraćena su u Sarajevo zbog toga što nisu bila na engleskom jeziku, piše Srpskainfo pozivajući se na saznanja iz diplomatskih izvora.

Nakon što je Peter Handke dobio Nobelovu nagradu za književnost, Komšić je u znak protesta uputio pismo predsedniku Kraljevske švedske akademije nauka Matsu Malmu.

Peter Handke

Hadke je dobio Nobelovu nagradu za književnost Foto: Tanjug/AP

Nakon njegove reakcije u medijima, Komšić mu je pisao ponovo. Međutim, medijima tada nije saopšteno da je predsedavajući Predsedništva BiH oba puta ta ista pisma pokušao da pošalje i švedskom kralju, ali u svakom slučaju ona još nisu ni stigla do njega zahvaljujući diplomatskom gafu Komšića ili nekoga od njegovih saradnika koji službenu diplomatsku poštu nisu uputili na engleskom jeziku.

Ambasada BiH u Švedskoj, koja je u ovom slučaju bila samo poštar, Komšićeva pisma je prosledila Ministarstvu inostranih poslova Švedske odmah po prijemu.

Međutim, 14. novembra joj je odgovoreno da pisma upućena kralju od 15. i 18. oktobra treba da budu prevedena na engleski jezik. Sada se čeka da Komšićev kabinet to učini.

Nije poznato da li je Kraljevska švedska akademija prihvatila Komšićeva pisma, ili su i oni tražili da im budu prevedena, piše portal Srpskainfo.

Video: Branio je Srbe pred celim svetom, a sad je osvojio Nobelovu nagradu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • sonja

    Handke je vizionar, zna da će Srbe kad-tad osloboditi krivice na teritorijama bivše SFRJ. A dotični srbomrzac je nepismen I neobrazovan.Nobelova nagrada se dodeljuje za umetnost, a ne za politička ubedjenja.Tako da će njegova pisanija da oduva vetar.A Handkeu će da donese još veću prodaju knjiga.

  • Zvrk

    Na žalost ima još uvek ovakvih debila na Balkanu. Nadam se kad jednom i ova podvrsta ljudi bude izumrela da će narodi konačno da nadju neki svoj mir i moći da živi kako mu dolikuje. Dok ovakvi hodaju po našim Republikama mrka kapa! Kad ovakav debil ima pravo nekakvog glasa sve je tu jasno.

  • Kole

    Ja, budaletine!

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima