• 9

Dečaka (9) iz Neuma roditelji izbacili iz stana, spava u starom autu ispred zgrade: Niko ne reaguje

"Niko ništa, država ne reaguje, grad ne reaguje i naravno kada kažeš nekome o tome svi su žalosni, svi to znaju, policija je preduzimala nešto ali propalo je naravno", stoji u potresnoj poruci.

  • 9

Fejsbuk grupa "Probudi se Neume" objavila je potresno pismo koje je stiglo na njihovu adresu. Naime, prema pismu jednog građanina, njegov devetogodišnji sused spava u starom autu ispred zgrade, budući da su ga roditelji izbacili iz stana.

Institucije ne reaguju, piše portal Hercegovina.info.

Potresno pismo prenosimo u celosti:

"Ustao sam rano, izlazim iz stana dogovorio se s prijateljem da idem na kafu, u starom autu (koji je parkiran ispred stana) vidim malog suseda kako spava. Zamislim se, šta da sam ja u takvoj situaciji kao on. Ima 9 godina, jako mlado zar ne da na ulici spava, roditelji mu ne daju u kuću. Stvarno žalosno.

Da vas podsetim, nije prvi put da se dešava, bilo je tu i socijalno i policija svašta nešto ali ništa, ne oduzimaju se deca. Niko ništa, država ne reaguje, grad ne reaguje i naravno kada kažeš nekome o tome svi su žalosni svi to znaju, policija je preduzimala nešto ali propalo je naravno.

Otac koji svoje dete veže lancem, udara šakama, modrica svuda, majka to sve gleda i ne reaguje, bezbroj puta nose drva na vrhu zgrade, dao im je pletene vreće i dok on kući leži, dangubi, naravno njih trojica moraju nositi to. Maltretiranje, zar ne.

Kad bih vam počeo pričati, trebalo bi mi dva dana da vam ispričam celu priču. Kažu mali lopov, ovakav je, onakav je, ali kad taj isti klinac što ga neki zovu svakakvim imenima, sedne s tobom, počne pričati kako živi, stvarno neugodno. Verujte mi da se naježiš. I tako pitam ja njega što ne ide kući, što spava tu u starom autu kada mu je kod kuće bolje, on meni odgovara pognutom glavom: mama i tata su me izbacili, ne idem već dva dana u školu, torba mi je kod kuće. Nisam jeo ništa od juče. Sa suzom u oku otišao sam kući i dao mu sendvič da pojede, uveo ga u stan da se ugreje, ljudi nije ovo samo priča nego govorim istinu zato molim ajmo se dignuti i pokazati svima da to ne dopuštamo, idemo mi nešto preduzeti kad niko neće...", stoji u potresnoj poruci.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Biljana

    Zar ne bi trebalo kazniti roditelje koji ne vode brigu o maloletnom detetu? Dete treba vaspitavati a ne izbaciti na ulicu kao kesu djubreta. Uostalom, deca uce tako sto posmatraju sta roditelji rade..... U tom slucaju, ako je dete nesto pogresilo onda roditelji treba da izbace sebe na ulicu jer je njihovo dete samo posmatralo sta oni rade i naucilo to kao normalno.

  • Lilit

    Dete od 9 god.izbacili iz kuce!?

  • Rade

    Vi što pišete komentare znate li gde je Neum???!!!

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima