• 13

Smenjen direktor, ceo Upravni i Nadzorni odbor nakon šokantnih scena u Zavodu Pazarić

Jutros je održana sednica Vlade Federacije BiH

  • 13

Na redovnoj sednici Vlade Federacije BiH, koja je počela jutros, na inicijativu ministra rada i socijalne politike Vesna Drljače, smenjeni su Upravni i Nadzorni odbor Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne dece i omladine Pazarić.

Na kraju je jedan od zaključaka smena kompletne Uprave Zavoda Pazarić, na čelu s direktorom Redžepom Salićem.

Smenjen je i Upravni odbor Zavoda koji čini pet članova, i to: Janja Milinković (predsednica), Anes Kaleta, Saida Kastrat, Džana Kilić i Enisa Hodžić.

Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić

Foto: Klix.ba

Smenjeni su i članovi Nadzornog odbora Dalila Efendić (predsednica), Mevlida Bandić i Ivana Bafo.

Da podsetimo, pre dva dana zastupnica Naše stranke u Parlementu FBiH Sabina Ćudić pokazala je šokantne detalje o tretmanu štićenika, a posebno dece u Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne dece i omladine Pazarić.

Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić

Foto: Klix.ba

Nakon toga reagovale su brojne organizacije, institucije, a obavešteno je i Tužilaštvo Kantona Sarajevo. Teško stanje i brojni problemi u funkcionisanju Zavoda Pazarić poslednjih nekoliko godina privukli su pažnju javnosti pre nekoliko meseci kada je danas smenjeni direktor Redžep Salić u Parlamentu FBiH obznanio brojne detalje.

Uskoro opširnije...

Video: Potresne scene: Deca vezana za radijatore i nameštaj u zavodu Pazarić

(Telegraf.rs/Avaz.ba/Klix.ba)

Komentari

  • @ Kiki

    Pada u oči onom koji je pročitao. Pa to su sve žene, nevina i romantična bića. Pune samilosti, majčinski nastrojene. Moja definicija žena je bila - ZLO KOJE HODA -. I milo mi je da sam u pravu.

  • Vox

    Dobro je što su smenili 💩💩💩

  • 🍓

    Neksu vala dabogada him gore bilo nego toj djeci, nesusim svojih obraza kako sam to vidjela😥😥😥A krivim i tu ženu koja je to već odavno znala a sutila do sad, vjerovatno joj je sad zatrebala stolica negdje, žalosno

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima