• 5

Skandal sa himnom u Budvi: Intonirana samo prva strofa, odbornici napustili svečanu sednicu

"Ja sam jedan od onih koji je siguran da nije tehnička greška, već namera da se Crna Gora i dalje ponižava i da se ne poštuje ono što je njena svetinja. Odnosno da se ne poštuje državnost države Crne Gore, ni više ni manje od toga", zaključio je Ðonović

  • 5

Svečanu sednicu opštine Budva, povodom 75 godina od oslobođenja grada, obeležio je sinoć incident kada je intonirana samo prva strofa himne Crne Gore, zbog čega su odbornici DPS-a i dela vladajuće koalicije napustili sednicu.

Iz DPS-a za televiziju Nova u Crnoj Gori kažu da je u pitanju nepoštovanje državnih simbola, a predsednik opštine Budva Marko Carević uputio je izvinjenje, navodeći da je ili tehnika zatajila ili je ljudski faktor.

"Mi to sada ne možemo da znamo, ali je neprijatno, jer nije takav bio dogovor i izvinjavam se svima koji su povređeni ovim dešavanjem," rekao je Carević.

On je potvrdio da je dogovor bio da se svira instrumental cele himne, ali nakon što je ona prekinuta već posle prve strofe, sednicu su napustili odbornici DPS-a i odbornici vladajuće Crnogorske i SDP-a, kao i član Predsedništva Građanskog pokreta URA Blažo Rađenović.

Oni pak ističu da je to bio odgovor na ono što nije bilo primereno jednoj svečanoj sednici, da se državni simboli i način interpretacije državnih simbola radi na način kako to nije primereno i kako doliči, bez obzira ko obavlja vlast u bilo kom gradu.

Analitičar Ranko Ðonović tvrdi da da iza svega stoje oni koji su, kako kaže, protiv države Crne Gore, njene samostalnosti i njenog pro-evropskog i evroatlanskog puta.

"Ja sam jedan od onih koji je siguran da nije tehnička greška, već namera da se Crna Gora i dalje ponižava i da se ne poštuje ono što je njena svetinja. Odnosno da se ne poštuje državnost države Crne Gore, ni više ni manje od toga", zaključio je Ðonović.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Andrija Berane

    Namjerno je puštena samo prva strofa zato što je druge strofe himne pisao Ustaša Sekula Drljević.

  • Vera

    Rukovovdsrvo nece jos dugo u Crnoj Gori. Tako se namestilo, a i vrijeme je.

  • Dragan

    Kamena drzava i pecinski ljudi

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima