Skandal sa himnom u Budvi: Intonirana samo prva strofa, odbornici napustili svečanu sednicu

"Ja sam jedan od onih koji je siguran da nije tehnička greška, već namera da se Crna Gora i dalje ponižava i da se ne poštuje ono što je njena svetinja. Odnosno da se ne poštuje državnost države Crne Gore, ni više ni manje od toga", zaključio je Ðonović

  • 5

Svečanu sednicu opštine Budva, povodom 75 godina od oslobođenja grada, obeležio je sinoć incident kada je intonirana samo prva strofa himne Crne Gore, zbog čega su odbornici DPS-a i dela vladajuće koalicije napustili sednicu.

Iz DPS-a za televiziju Nova u Crnoj Gori kažu da je u pitanju nepoštovanje državnih simbola, a predsednik opštine Budva Marko Carević uputio je izvinjenje, navodeći da je ili tehnika zatajila ili je ljudski faktor.

"Mi to sada ne možemo da znamo, ali je neprijatno, jer nije takav bio dogovor i izvinjavam se svima koji su povređeni ovim dešavanjem," rekao je Carević.

On je potvrdio da je dogovor bio da se svira instrumental cele himne, ali nakon što je ona prekinuta već posle prve strofe, sednicu su napustili odbornici DPS-a i odbornici vladajuće Crnogorske i SDP-a, kao i član Predsedništva Građanskog pokreta URA Blažo Rađenović.

Oni pak ističu da je to bio odgovor na ono što nije bilo primereno jednoj svečanoj sednici, da se državni simboli i način interpretacije državnih simbola radi na način kako to nije primereno i kako doliči, bez obzira ko obavlja vlast u bilo kom gradu.

Analitičar Ranko Ðonović tvrdi da da iza svega stoje oni koji su, kako kaže, protiv države Crne Gore, njene samostalnosti i njenog pro-evropskog i evroatlanskog puta.

"Ja sam jedan od onih koji je siguran da nije tehnička greška, već namera da se Crna Gora i dalje ponižava i da se ne poštuje ono što je njena svetinja. Odnosno da se ne poštuje državnost države Crne Gore, ni više ni manje od toga", zaključio je Ðonović.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA