• 0

Gori zgrada u Splitu: Vatra planula u stanu na šestom spratu, vatrogasci ne mogu da priđu

Prema prvim informacijama, nema povređenih

  • 0

Veliki požar buknuo je u nedelju ujutru u stanu zgrade u splitskom naselju Trstenik, pa se proširio na još jedan stan, a stanovnici zgrade su evakuisani.

Prema prvim informacijama, hitne službe su dojavu o požaru u Papandopulovoj 9 na Trsteniku dobile oko 9 sati, a na teren je upućeno 20-tak vatrogasaca splitske Javne vatrogasne stanice i Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Splita i Žrnovnice sa sedam vozila.

Prema informacijama portala Dalmacijadanas, vatra je planula u stanu na šestom spratu, pa se preko balkona i spoljnih roletna prebacila na 7. i 8. sprat. Na terenu je trenutno 40 vatrogasaca s 14 vozila.

Nema povređenih

Na licu mesta su i ekipa Hitne medicinske pomoći i policija. Prema prvim informacijama, gašenje je otežano jer su stanovi smešteni na teško pristupačnom terenu za vatrogasce. Prema dosadašnjim informacijama s terena, nema povređenih. Nezvanično se pojavila vest da je povređena jedna žena na koju je palo staklo, ali službeni izvori to nisu potvrdili.

Gašenje otežavaju i vetar i parkirani automobili 

Gust dim i miris paljevine zbog jakog juga oseća se i u drugim delovima grada. A osim vetra, vatrogascima gašenje otežavaju i nepropisno parkirani automobili, piše Slobodna Dalmacija.

Naime, na parkiralištu kod bivše upravne zgrade "Uzor" vatrogasci ne mogu da pristupe zgradi pa je na teren izašlo i pauk vozilo "Split parkinga" koje uklanja automobile. Uz to, veliki broj policijskih snaga izašao je na teren i blokira saobraćaj.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: Index)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima