• 0

U Crnoj Gori 266 osoba odležalo kaznu kod kuće: Njih 5 pokidalo nanogicu

Osobe koje izdržavaju ovu vrstu kazne najčešće su počinioci krivičnih dela krađa, nedavanje izdržavanja, nasilničko ponašanje, laka telesna povreda, nedozvoljeno držanje oružja

  • 0

U Crnoj Gori je od 2017. godine, kada je počela da se primenjuje alternativna krivična sankcije kućni zatvor, 266 osoba izdržalo kaznu u prostorijama za stanovanje, a trenutno 62 osuđene osobe čekaju da svojoj kući odleže svoju kaznu.

Kako je rečeno Dnevnim novinama u Ministarstvu pravde, u pet slučajeva je došlo do oštećenja odašiljača odnosno "nanogice" i u svim slučajevima je kaiš prekinut, te je na taj način onemogućeno dalje praćenje osuđenika, a oni su upućeni na izdržavanje kazne u zatvoru, prenosi CdM.

U Crnoj Gori postoji 87 uređaja za elektronsko praćenje i isto toliko odašiljača - takozvanih nanogica, ali budući da raste broj presuda u kojima je izrečena takva kazna, biće obezbeđeni dodatni uređaji.

Osobe koje izdržavaju ovu vrstu kazne najčešće su počinioci krivičnih dela krađa, nedavanje izdržavanja, nasilničko ponašanje, laka telesna povreda, ugrožavanje javnog saobraćaja, nedozvoljeno držanje oružja, ugrožavanje bezbednosti, teška telesna povreda.

Video: Povećavaju se kapaciteti zatvora u Srbiji

(Telegraf.rs/CDM)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima