≫ 

Drogu u zatvor unosile žene u vaginama? 15 zatvorenika KPZ Zenica bilo pozitivno na narkotike

- Zatvorskim čuvarima je bilo čudno njihovo ponašanje koje je karakteristično za drogirane osobe – otkrio je izvor blizak zeničkom zatvoru

  • 2

Uprava i zatvorski čuvari Kazneno-popravnog zavoda Zenica protekle sedmice stali su na kraj švercu droge, saznaje Avaz.

Zatvorski čuvari su sa službenim psom krenuli u češljanje paviljona pa su tom prilikom kod jednog osuđenika pronašli tablete “suboteks”, koje su alternativa za heroin.

Kako piše Avaz, pas je nanjušio drogu u kaseti u hodniku gde osuđenici ostavljaju obuću. Osuđenik se pravdao da mu je neko ubacio, da to nije njegovo... Međutim, pas je reagovao i na osuđenika, što govori da je bio u dodiru s drogom. Epilog - osuđenik je završio u samici.

Heroin, patike, zaplena, sverc, krijumcarenje, droga, zaplenjen heroin Razni su načini na koje se švercuje droga, Foto: MUP Srbije

Akcija nije tu zaustavljena. Uprava je testirala na drogu desetine osuđenika. Najmanje njih 15 je bilo pozitivno na narkotike pa ih je dočekala ista sudbina kao i dilera – samica.

- Zatvorskim čuvarima je bilo čudno njihovo ponašanje koje je karakteristično za drogirane osobe – otkrio je izvor blizak zeničkom zatvoru.

Dva načina unošenja droge

Tablete su, na kraju, poslate na veštačenje u policiju. Ono što trenutno nije potpuno jasno jeste na koji je način droga ušla u zatvor. Izvor kaže da postoje dva načina.

- Jedan je da prilikom poseta, pogotovo intimnih, žene u vaginama unesu drogu. Stave tablete u kondom i ubace u vaginu. To je dobro isprobana metoda. Uvek postoji mogućnost i da neko od službenih osoba ukalja svoj obraz i unese drogu. Treća opcija ne postoji, ali u ovom slučaju, najverovatnije se radi o prvoj opciji – pojašnjava izvor, prenosi Srpskainfo.

Drugi pretres

Osim u zeničkom zatvoru, nedavno je slična akcija izvedena i u KPZ-u Sarajevo. U pretresu su učestvovali sarajevski specijalci, pripadnici zavodske policije te službeni psi. Utvrđeno je da je centralni zatvor čist.

"Suboteks" je u narko-slengu poznatiji kao “bup” i stvara daleko jaču zavisnost od opijata koji želi suzbiti. “Suboteks” (“buprenorfin”) je lek koji se koristi za lečenje ovisnika. Može da bude izuzetno opasan. U Srbiji je nedavno zabeležen slučaj predoziranja “suboteksom”, piše Avaz.

Video: Spektakularno hapšenje muškarca kod kojeg je pronađeno 77 kilograma heroina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cg

    25. novembar 2019 | 23:19

    Zene zene na sbe su spremne glupacice

  • Valjevo

    25. novembar 2019 | 22:40

    Ima mnogo nacina za unosenje , u KPZ Valjevu je najvise unoseno preko hrane koja stize za zatvorenke u zatvorsku kuhinju I odande se raznosi svuda , jedan od nacina je da se ubacuje droga u teniske loptice I nocu kad se slabije vidi da se baca sa ulice preko velikih zatvorskih zidova I zatvorenici samo pokupe kad odu na posao sutradan da kopaju ili nesto slicno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA