• 12

Profesorka i učenik se potukli na času, snimljen sukob u učionici: Crnogorci hitno pokrenuli istragu

U istoj školi pre nekoliko godina snimljen je incident u kom je grupa učenika šikanirala profesora sociologije i filozofije S.Š

  • 12

Prosvetna inspekcija ispituje slučaj navodne tuče između profesorke i učenika u Srednjoj školi u Rožajama, potvrđeno je "Vijestima" iz uprave te škole.

- Slučaj konflikta nastavnika i učenika je nešto čime se već bavimo. Preciznije, vršimo razgovore sa svim učenicima, nakon čega će se škola odredii u odnosu na ovaj slučaj. Svakako da je neprihvatljivo, neprimereno ponašanje učenika prema nastavnicima, ali i bilo koja vrsta fizičke agresije u školi - rekla je v. d. direktora rožajske SSS Zineta Hot.

Čitalac je "Vijestima" poslao video snimak na kom je prikazan konflikt između nastavnice i učenika. Na snimku se ne čuje šta jedno drugom govore, ali učenik, kako se vidi, stoji iznad profesorske katedre, kao da želi da uzme dnevnik ili drugi predmet ispred profesorke, što ona brani. Učenik je potom hvata za šake i profesorka potom kreće na njega.

Video traje 12 sekundi, kako tvrdi čitalac, snimljen je pre nekoliko dana. I čitalac, ali i iz uprave škole, rekli su da je u pitanju profesorka Bahta Kurtagić.

Hitnu reakciju škole, kako je rečeno "Vijestima" iz Ministarstva prosvete, tražio je i taj resor.

- Zatražili smo, kao i uvek u ovakvim situacijama, hitnu informaciju od škole - navodi se u odgovoru.

Dodaju da će Ministarstvo prosvere do kraja sedmice javnosti da predstavi novi sistem borbe protiv nasilja u školama.

Pogledajte snimak sukoba OVDE.

Nedavni konflikt nije jedini iz SSS u Rožajima. U februaru je prijavljen slučaj vršnjačkog nasilja, kada je M.L. (15) pokušao da sonom kiselinom otruje školske drugove S.Š. i B.K. On je, prema pisanju medija, sonu kiselinu ulio u bočice sa sokovima, a potom ih uneo u učionicu i podelio nekolicini đaka iz odeljenja.

Sadržaj iz boce su probala četiri učenika, ali niko od njih nije ispio sok sa otrvom, već su kod prvog gutljaja osetili neprijatan ukus i tečnost izbacili iz usta.

Dečak M.L. priveden je Odeljenju bezbednosti Rožaje. Direktor škole u to vreme bio je Isko Bećović.

U istoj školi pre nekoliko godina snimljen je incident u kom je grupa učenika šikanirala profesora sociologije i filozofije S.Š. Na snimku koji je tada objavljen prikazano je i da profesor nije ostao dužan učenicima, već da je hteo i da se fizički obračuna sa njima.

(Telegraf.rs/Vijesti)

Komentari

  • Iva

    I kazu drug TITO nije valjao..

  • Rastko

    I na takvima svet ostaje.

  • Rastko

    Nisu osetili tvrdo ali tim tempom hoce i to vrlo brzo.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima