• 1

Zaev ponovo meta "telefonskog napada": Razgovarao sa lažnom Gretom Tunberg

Određeni delovi razgovora, kaže Zabrčanec, bili su sumnjivi premijeru i njegovim savetnicima, ali ipak je odlučeno da se razgovar privede kraju kako bi se razotkrio sumnjivi poziv

  • 1

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev ponovo je bio meta hibridnog napada, ali ovog puta s njim je telefonski razgovarala lažna Greta Tunberg.

Kako prenosi portal A1on iz Severne Makedonije, savetnik makedonskog premijera za odnose sa javnošću Marjan Zabrčanec izjavio je da je lažna eko-aktivistkinja zakazala i realizovala telefonski razgovor iako im je, dodao je, sve to bilo sumnjivo.

- Pre nekoliko dana otkrili smo hibridni napad na kabinet premijera, pri čemu je bio zloupotrebljen identitet mlade ekološke aktivistkinje Grete Tunberg - rekao je Zabrčanec.

On je kazao da su manipulatori upotrebili brendirane e-mejl adrese i telefonske brojeve, te da su preko zvaničnog makedonskog predstavništva uspeli da zakažu i realizuju telefonski razgovor.

Određeni delovi razgovora, kaže Zabrčanec, bili su sumnjivi premijeru i njegovim savetnicima, ali ipak je odlučeno da se razgovar privede kraju kako bi se razotkrio sumnjivi poziv.

- Odmah nakon završetka telefonskog razgovora uradili smo sve provere verifikacije identiteta sagovornika i danas sa sigurnošću možemo da kažemo da je otkriven hibridni napad na kabinet premijera. Posle toga stupili smo u kontakt sa porodicom Grete Tundberg i obavestili ih o svim detaljima, da ćemo objaviti sve to, a oni su odgovorili da su uznemireni zbog takvih vesti, te da će prijaviti zloupotrebu nadležnim organima. Takođe rekli su da su zahvalni što ih je makedonska vlada informisala o svemu - objasnio je Zabrčanec.

On je dodao da je ovaj napad bio mnogo sofisticiraniji od slučaja sa ruskim komičarima, ali da je pažljiva komunikacija omogućila da bude razotkriven.

Zaev je takođe pre nekoliko meseci bio meta napada ruskih komičara koji su se lažno predstavili u ime bivšeg ukrajinskog predsednika Petra Porošenka, i generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga, a razgovarali su u više navrata sa makedonskim premijerom prošle i ove godine.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 😂 😂

    Ovaj Zajev neki naivko hahahahha

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima