• 3

Pala krv zbog partije šaha: Pucao u komšiju jer mu je ukrao topa

Iz nepoznatog oružja upucao komšiju nakon što su se sporečkali oko partije šaha

  • 3

Policija je uhapsila Eska E. (56) iz Osmanbegovog Sela, kod Bijelog Polja, zbog sumnje da je u sredu pokušao da ubije komšiju Huseina S. (70). Pucnjavi je prethodila svađa tokom partije šaha, kada je Esko E. optužio Huseina S. da mu je ukrao figuru.

Privedenom osumnjičenom određen je pritvor do 72 sata.

– Prema rešenju o zadržavanju, Esko E. je u sredu, oko 15 sati, pucao iz pištolja nepoznate marke u pravcu Huseina S. Ispalio je jedan hitac, koji je Huseina S. pogodio u levu ruku i naneo mu teške telesne povrede. Nakon toga se uputio u nepoznatom pravcu - saopšteno je iz policije.

Pripadnici policije su ubrzo locirali i uhapsili Eska E. Kako prenosi list "Dan", on je na saslušanju rekao da nije imao nameru da ubije, već je, ljut zbog svađe koju su prethodno imali, samo želeo da zaplaši Huseina S.

Žrtva je ispričala da je sve počelo iz jedne potpuno bezazlene situacije.

– U utorak smo sedeli u seoskoj prodavnici i igrali šah, što smo to često činili. Dok smo razmenjivali fugure, u situaciji kad je trebalo da ga matiram, on me je optužio da sam mu ukrao topa. Tu smo se sporečkali, ali su nas nekako razdvojili i otišli smo svako na svoju stranu – rekao je Husein S.

Prema njegovim rečima, dan kasnije, dok je bio u blizini porodične kuće, seoskim putem je traktorom naišao Esko E.

– Odjednom se zaustavio i sišao sa traktora. Izvadio je pištolj i sa desetak metara razdaljine pucao u mom pravcu. Instinktivno sam se pomerio i zrno je prošlo iznad šake kroz ruku – ispričao je Husein S.

On je odmah prevezen u bolnicu, gde mu je ukazana pomoć, nakon čega je upućen na kućno lečenje.

Video: Ranjen poznati advokat, napadač ušao u njegovu kancelariju i pucao mu u stomak

(Telegraf.rs/Dan)

Komentari

  • Lemi

    'Odi dedi...

  • salko

    Sta bi tek bilo da mu je maznuo kraljicu!?

  • Buki

    Tuga. Stariji ljudi napravise glupost zbog saha. Ipak hvala bogu da se pucalo iz ponosa, a ne lopovluka. Ima nade. Igracete vi ponovo ali razoruzani.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima