• 1

Rajko (21) preminuo u zatvoru: Porodica sumnja da je otrovan, ove stvari su im posebno čudne

"Ako je u pitanju trovanje, kao što mediji prenose, sumnjamo da je otrovan", navodi otac Podgoričanina

  • 1

Podgoričanin Rajko Peruničić (21) preminuo je u subotu u zatvoru u Spužu u Crnoj Gori, nakon što mu je pozlilo. Kako su preneli crnogorski mediji, mladić je pronađen u ćeliji u nesvesnom stanju, a sumnja se da se otrovao lekovima.

On se nalazio na izdržavanju kazne zatvora u organizacionoj jedinici UIKS-a, Zatvor za kratke kazne, a mladićeva porodica sumnja da je u pitanju prirodna smrt s obzirom na to da je, kako su naveli, bio izrazito jak i zdrav.

Oni odbacuju i svaku mogućnost da je u pitanju trovanje koje je namerno izazvao.

Otac mladića rekao je da je njegov sin htio da izvrši samoubistvo ne bi čekao da ga odvedu u zatvor.

Ako je u pitanju trovanje, kao što mediji prenose, sumnjamo da je otrovan - rekao je za Dan Rajkov otac, Predrag Peruničić.

Sestra pokojnog mladića ispričala je da je on imao tešku povredu glave od posledica saobraćajne nezgode. Pojasnila je da strahuju i da je njen brat preminuo od posledica mogućeg udarca koje je dobio.

Rajko je pre tri noći priveden kada ga je policija legitimisala. Pojasnili su da mladić kod sebe nije imao nikakva lična dokumenta, pa im je nejasno kako je mogao da bude priveden odmah.

Prema rečima oca pokojnog mladića, Rajko je krenuo da se vidi sa devojkom kada ga je presrela Interventna.

Ona ima sve poruke sačuvane u kojima su se dogovorili da se vide i ona ga je čekala. On je 3. decembra trebalo da se javi na izdržavanje kazne zatvora, a oni su ga ranije priveli, i nikome nije jasno kako i zašto - rekao je Danu Predrag Peruničić.

On tvrdi da mu se sin javio iz spuškog zatvora jutro nakon privođenja kako bi mu tražio da mu donese stvari i cigarete.

Doktor: Ja bih ovo istražio

Kada sam stigao tamo već mi je bilo sumnjivo zašto me ne puštaju da uđem da ga vidim. Samo sam im predao njegove stvari - ispričao je Predrag Peruničić.

On je dodao da mu je, nakon što mu je javljeno da mu je sin preminuo, doktor rekao: "Ja bih ovo do kraja istražio".

Po nalogu tužioca juče obavljena je obdukcija tela Rajka Peruničića.

- Doktor mi je rekao da se za 20 dana obratim tužiocu za podatke. Rekao mi je samo da je otkrio nešto, ali da ne sme da mi kaže šta i da sačekam odlazak kod tužioca - dodao je Peruničić.

Rajko Peruničić je ranije hapšen zbog zlostavljanja jednog dečaka romske nacionalnosti. Takođe, hapšen je sa još dva lica zbog maltretiranja profesorke jedne srednje škole u Podgorici.

(Telegraf.rs/Dan)

Komentari

  • Karma?

    Hapšen zbog maltretiranja dečaka romske nacionalnosti, zbog maltretiranja profesorke, znači iživljavao se na slabijima. Neka sve ispitaju i ako ga je neko ubio, neka odgovara, ali da mi ga je mnogo žao i nije. Na svakom koraku nasilje, mora se raditi na preventivi. Šta mi kao društvo možemo da uradimo da ima manje vršnjačkog nasilja u školama, manje nasilja u porodici, manje ubistava?

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima