Nova kabinska gondola i koncert Saše Matića – Jahorina ponovo centar zbivanja

Juče, 30 novembra, je na Jahorini svečano otvorena prva kabinska gondola

  • 3
OC Jahorina

Foto: Marija Nišić

Ceremoniji otvaranja prisustvovali su član predsedništva BiH gospodin Milorad Dodik, direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić, predsednik nadzornog odbora Olimpijskog centra Jahorina Nedeljko Elek, načelnik opštine Pale gospodin Boško Jugović, projekat menadžer kompanije Leitner gospođa Katerina Baldo. Kao poseban gost iznenađenja ceremoniju otvaranja ulepšao je gospodin Srđan Đoković, otac najpoznatijeg srpskog tenisera koji je svoje ime ustupio jednoj od novih staza ispod Gondole.

OC Jahorina

Foto: Marija Nišić

Tim povodom direktor Olimpijskog centra Jahorina, gospodin Dejan Ljevnaić je rekao:

- Ovo je istorijski dan za Jahorinu, otvorili smo prvu kabinsku gondolu i cilj nam je da opravdamo poverenje koje nam je ukazala Vlada Republike Srpske. Neizmerno smo radosni i počastvovani što smo jedini ski-centar na svetu čija staza nosi ime po čuvenom Novaku Đokoviću. Novak je jedinstven primer kako stići do svetskog vrha i uspešno opstati na tom vrhu. Isto želimo i za Jahorinu.

Ljevnaić je dodao da se Jahorina sprema za otvaranje zimske sezone zakazano za 6. decembar, sistem osnežavanja je u pogonu i staze se polako pripremaju za dolazak prvih skijaša.

OC Jahorina

Foto: Marija Nišić

Milorad Dodik, srpski član predsedništva BiH je čestitao Olimpijskom centru Jahorina na još jednom velikom infrastrukturnom poduhvatu, koji olimpijsku lepoticu još brže vodi u sam vrh evropskih i svetskih ski-destinacija.

On je potvrdio da će institucije Republike Srpske i ubuduće snažno podržavati razvoj Olimpijskog centra “Jahorina”, ali i druge kvalitetne projekte u celoj Republici Srpskoj, koji vode ka njenom još intenzivnijem razvoju i međunarodnoj promociji.

OC Jahorina

Foto: Marija Nišić

Nedeljko Elek predsednik nadzornog odbora rekao je:

- Jahorina je državni projekat i prema njemu tako treba da se ophodimo. Kada smo pre dve i po godine počeli raditi i govoriti da će cena zemljišta biti najskuplja u regionu, da će doći novi investitori, graditi hotele, rešiti problem veštačkog osnežavanja, raditi gondolu, svi su nam rekli da su to pusti snovi, - podsetio je Elek i naveo da su ipak uspeli u svojoj nameri.

OC Jahorina

Foto: Marija Nišić

OC Jahorina

Foto: Marija Nišić

OC Jahorina

Foto: Marija Nišić

Nakon same ceremonije otvaranja usledio je spektakularni koncert Saše Matića koji je priredio nezapamćeno sjajnu atmosferu i pevao do kasnih večernjih sati. Za ovaj koncert se danima unazad tražila karta više, a poznati pevač je svojim emotivnim i fenomenalnim nastupom opravdao ukazano poverenje.

OC Jahorina

Foto: Marija Nišić

Zbog velikog interesovanja Olimpijski centar Jahorina je i danas, 1. decembra, pustio u rad novu kabinsku gondolu koja je i danas besplatna za sve goste. Gondola će biti u pogonu do 15:00 časova te iz Olimpijskog centra Jahorina pozivaju sve da dođu na Olimpijsku planinu.

(Telegea.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    1. decembar 2019 | 20:15

    Dodik i Srdjan Djokovic dve srbende i ljudine!!!

  • Gole

    1. decembar 2019 | 18:47

    Naravno da treba u sportu I turizmu malo politike ali ne treba preterivati. Idem na Jahorinu od 1960 I niko nije nikad spominjao toliko politiku. Vazan je razvoj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA