• 6

Zastava Severne Makedonije se već vijori na samitu NATO: Od članstva je deli potpis Španije

Na samitu NATO u Londonu Severna Makedonija će sesti za isti sto s liderima država članica Alijanse

  • 6

U utorak i sredu će u Londonu da bude održan samit NATO, a iako Severna Makedonija još nije članica, njena zastava našla se na jarbolu pored ostalih zemalja Severnoatlantskog saveza.

- Ponos! Zastava naše domovine podignuta je na jarbol u Londonu pred samit NATO. Zajedno sa ostalih 29 članica. Vredelo je - napisala je ministarka odbrane Severne Makedonije Radmila Šekerinska na Fejsbuku.

Na samitu NATO u Londonu Severna Makedonija će sesti za isti sto s liderima država članica Alijanse.

Delegaciju Vlade iz Skoplja predvodi premijer Zoran Zaev, a uz njega će, pored Šekerinske da bude i ministar spoljnih poslova Nikola Dimitrov.

Od punopravnog članstva u NATO Severnu Makedoniju deli samo jedna ratifikacija države članice. Protokol za pristupanje Alijansi za devet meseci ratifikovalo je 28 članica i ostalo je samo da ga odobri Španija.

U završnoj deklaraciji samitam kako je javila agencija MIA, predviđeno je da u posebnom paragrafu bude zabeleženo kako je Severna Makedonija dobrodošla kao 30. članica.

Video: Velike NATO vežbe na samo 380 kilometara od centra Beograda

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Milorad Vujicic

    Jednostavno NE u NATO.Duzni su Srbima puno.

  • nikolas

    ZATO SE NATO I ZURIO DA IM PROMENI IME KAKO BI IH DO NOVE GODINE PRIMILI!! BRAVO !!! NATO ALIJANSI TREBA TOPOVSKO MESO!!!

  • ZOKI

    Nek im je Bog u pomoći 2 % bačenih para

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima