• 8

Linta: Novi program DPS još jedan dokaz antisrpske politike

Linta u izjavi za javnost koju je dostavio medijima tvrdi da je većini građana u Crnoj Gori poznato da je Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori jedina prava crkva

  • 8

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta kritikovao je novi program Demokratske partije socijalista navodeći da je to još jedan dokaz da režim Mila Đukanovića sprovodi antisrpsku politiku.

U programu koji je DPS usvojila na kongresu partije, prema rečima Linte, jasno je da će ta stranka raditi na obnovi autokefalnosti Crnogorske pravoslavne crkve, a to je, dodaje, dokaz neodgovornosti crnogorskog režima koji će dovesti do zaoštravanja tenzija među građanima.

Linta u izjavi za javnost koju je dostavio medijima tvrdi da je većini građana u Crnoj Gori poznato da je Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori jedina prava crkva a da je "tzv. Crnogorska pravoslavna crkva registrovana kao nevladina organizacija koju ne priznaje nijedna kanonska crkva".

Dodaje toj tvrdnji da novi program DPS potvrđuje da će crnogorski režim nastaviti još jače da progoni Srpsku pravoslavnu crkvu, jer upravo nju vidi kao glavni remetilački faktor u stvaranju crnogorskog identiteta.

Linta tvrdi i da je cilj režima Mila Đukanovića da obnovi autokefalnost tzv. Crnogorske pravoslavne crkve i da otme hramove i opljačka imovinu SPC, iako je poznato da imovina SPC nikada nije bila državna.

- Apsolutno je očigledno da je glavni cilj režima Mila Đukanovića da se što više smanji broj Srba i da nacionalni Crnogorci postanu većina što bi trebalo da se potvrdi na popisu stanovništva 2021. godine. Zbog toga je veoma važno da se političkim, diplomatskim i demokratskim sredstvima pomogne pravedna borba srpskog naroda u Crnoj Gori za ravnopravnost i poštovanje njegovih ljudskih i nacionalnih prava - zaključuje Linta.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Realno

    Za sta bi ti primao platu da ne blatis sve komsije i da nas ne svadjas sa svima u regionu..

  • Crnogorac

    Milo nek pravi sebi crkvu i onoj spodobi od Miraša, nas Crnogorce da ostavi na miru, mi priznajemo SPC i Mitropoliju Crnogorsko Primorsku sa Amfilohijem...

  • dragan

    Linta ne glupiraj se

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima