Biznismen jahtom udario u jedrilicu, poginuli Italijani: Horvatinčiću 4 godine i 10 meseci zatvora

Do nesreče je došlo 2011. godine kod ostrva Lukovnjaka

  • 2

Hrvatski preduzetnik Tomislav Horvatinčić pravosnažno je osuđen na četiri godine i 10 meseci zatvora za smrt italijanskog bračnog para polovinom avgusta 2011., koji su stradali kada je njegova jahta velikom brziom udarila u njihovu jedrilicu.

Presudu je potvrdio Županijski sud u Zadru, a na osnovu optužnice prema kojoj se Horvatinčiću na teret stavlja izazivanje pomorske nesreće kod ostrva Lukovnjaka, u kojoj su poginuli Francesko i Marinela Patela Salpietro.

Horvatinčić je svojom jahtom prevelikom brzinom od 25,4 čvorova udario u jedrelicu u kojoj je bio bračni par.

Sud je iz trećeg puta potvrdio zatvorsku kaznu sa obrazloženjem da je Horvatinčić počinio krivično delo koje mu je stavljeno na teret.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BOSNA

    4. decembar 2019 | 22:42

    Ukuono ubio oko 4 osobe ili 5 i jos seta ulicom, bracni par je neduzne ubio svojim gliserom, stavio je brod na satelitsku navigaciju i pod palubom uzivao sa mladjim damom i tako ubio supruznike i vec 8 g se izvlaci na fore uz pimoc love a djeca izgubila roditelje. To nisu pravne drzave vec banana drzave. Sve se moze uradit za lovu. Uzas.

  • .......

    7. decembar 2019 | 10:34

    Sta reci nego samo , bahati ustasa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA