• 0

Vlada Crne Gore okleva da se izjasni o istopolnim zajednicama, predlog zakona skinut sa dnevnog reda

Zakon je prolongiran zbog prebukiranosti dnevnog reda

  • 0

Predlog zakona o životnom partnerstvu osoba istog pola trebalo je da se nađe na sednici crnogorske Vlade, međutim, izvršna vlast se nije izjasnila o njemu zbog "prebukiranosti dnevnog reda".

To je za podgoričku "Pobjedu" izjavila generalna direktorka Direktorata za unapređenje i zaštitu ljudskih prava Blanka Radošević Marović, precizirajući da je zakon prolongiran zbog prioritetnih obaveza i zadataka Vlade.

- Nije ništa sporno. Očekuje se da predloženi zakon Vlada verifikuje narednog četvrtka, a da u petak bude u Skupštini. Nadamo se da neće biti daljih odlaganja - rekla je ona.

Predloženi zakon koji omogućava istoplonim parovima da sklapaju partnerstva pred matičarem, prvi put je povučen sa sednice vlade krajem septembra, jer su hteli da se izađe u susret pojedinim NVO da primena zakona počne pola godine nakon usvajanja, ali je to ipak odloženo kako bi se zakon uskladio sa pojedinim podzakonskim aktima.

Video: Indira Radić prvi put nastupila u gej klubu pa poručila: Ne želim da uzmem Karleuši titulu gej ikone

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima