≫ 

Navijačima "Torcide" ukinuli pritvor: Optuženi da su pretukli Srbe, sad izlaze na slobodu

Napadačima na Srbe u Uzdolju ukinut je istražni zatvor i uskoro bi trebalo da izađu na slobodu

  • 2
Kafic Knin, bed blu bojs Foto: Feral.news, Profimedia/AFP

Samo dva nakon što je podignuta optužnica protiv 15 hrvatskih državljana, koji su 21. avgusta u Uzdolju napali građane srpske nacionalnosti dok su u kafiću gledali utakmicu, napadači će biti pušteni na slobodu.

Napadačima na Srbe u Uzdolju ukinut je istražni zatvor iako je u optužnici predloženo da se desetorici produži istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog dela.

Edvard Sušac, advokat jednog od osumnjičenih, rekao je da je sudsko veće odbilo predlog tužilaštva i poručuje da je donesena "zakonita odluka uzimajući u obzir maksimalno trajanje istražnog zatvora za dela koja im se stavljaju na teret".

Svi napadači pripadaju navijačkoj grupi "Torcida" splitskog fudbalskog kluba Hajduk.

Podsetimo, petnaestoricu napadača starih od 19 do 28 godina hrvatsko Državno tužilaštvo tereti da su 21. avgusta oko 22:15 časova, s više automobila došli do kafića u Uzdolju znajući da se u njemu nalazi veći broj Srba. U kafiću se pratio televizijski prenos fudbalske utakmice između klubova iz Srbije i Švajcarske.

Maskirani fantomkama, majicama i maramama i naoružani raznim drvenim i metalnim predmetima, štapovima i sa mačetom u rukama ušli su u kafić u kojem su bili vlasnica i 18 srpskih gostiju, među kojima i deca. Uz razne pogrdne reči i psovke, razbijali su inventar i daskama, štapovima i mačetom fizički nasrnuli na prisutne goste, a nakon toga pobegli.

Petoro Srba, među kojima i jedno dete, zadobili su telesne povrede, a šteta pričinjena vlasnici se procenjuje na iznos od oko 25.000 kuna (oko 3.360 evra).

(Telegraf.rs/Dnevnik.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola U.

    6. decembar 2019 | 13:30

    Znači, mogu da nastave?

  • Tonabe

    7. decembar 2019 | 05:44

    Hrabri "navijači"... jako su zeznuti:) na decu i na roditelje! Pa dodjite na fer okrsaj.. napali ste u atini pa dobili po "zadnjici" eee moji navijači Srpskog kluba "Hajduka" u dijaspori.. kakvi huligani, kakvi bakrači, vi ste p..., a ne navijači!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA