• 0

Lažni inspektor Jonjić legitimiše Zeničane, a čim izvade novčanik on je spreman da ga zgrabi

Kada mu je jedan građanin zatražio značku, lažni inspektor se zbunio

  • 0

Zenička policija upozorava građane na pojavu lažnog kriminalističkog inspektora koji zaustavlja ljude želeći da ih "legitimiše", nakon čega ih opljačka.

Radi se o nepoznatom muškarcu koji ordinira u kasnim večernjim časovima. Hoda ulicama, a naoružan je nožem.

Prvi slučajevi pljački, prema policijskim izvorima, zabeleženi su tokom proteklog vikenda.

- Ja sam inspektor Jonjić. Krim policija. Po opisu mi odgovarate, molim za vaše dokumente - opisao je jedan Zeničanin kako mu se lažni policajac obratio.

Budući da mu je bio sumnjiv, rekao mu je da nije nikakav problem, ali je i on od njega zatražio policijsku značku.

- U tom trenutku raskopčao je jaknu, na sebi je imao majicu crne boje, a na desnoj strani je odštampao "krim policija". Vidno zbunjen, pokušavao je, kao, da pronađe značku. Međutim, rekao mi je da je značka ostala u stanici - govori Zeničanin.

Predložio je "inspektoru" da odu u stanicu, gde bi se uverio da je nepoznati muškarac uistinu inspektor, ali i da obave njegovu identifikaciju, te da mu saopšte zbog čega im je sumnjiv.

- Krenuli smo prema stanici. Međutim, kada smo došli nekoliko metara od stanice, rekao mi je da treba samo nešto uzeti. Sačekao sam ga, međutim, nije se vratio. Odmah sam shvatio šta je posredi i sve prijavio policiji - priča Zeničanin.

U policiji su saslušali ono što se dogodilo Zeničaninu, evidentirali slučaj i rekli da će učiniti sve što je u njihovoj nadežnosti na rasvetljavanju prijave.

Noć kasnije dogodio se još jedan slučaj ordiniranja lažnog inspektora, a nakon što je stariji Zeničanin izvadio novčanik kako bi dao ličnu kartu lažnom inspektoru, on mu je ukrao novčanik, saznaje Avaz.

Nepoznati muškarac sa sobom je imao i nož, a ceo slučaj prijavljen je policiji.

Prema rečima Aldine Alić, portparola MUP ZDK, prijavljena su im dva slučaja.

- U oba slučaja su primljene su prijave i službenici Odeljenja kriminalističke policije rade na rasvetljavanju i dokumentiranju krivičnog dela. Prema prvim informacijama, radi se o krivičnom delu lažno predstavljanje, budući da se muškarac predstavlja kao policijski službenik.

U tom pravcu će ići operativni rad policijskih službenika i preduzete su već mere na otkrivanju. Radi se o muškarcu visine oko 190 cm, koji na sebi ima crnu jaknu - kaže Alić, pozivajući građane, ukoliko imaju bilo kakve informacije, da ih dostave policiji, prenosi Srpskainfo.

Video: Majka zloupotrebila decu za skupljanje pomoći

(Telegraf.rs/Avaz)

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima