• 8

Građani besni: BiH poslala 18 osoba na konferenciju u Šarm el Šeiku, put koštao 3 miliona dinara

Putni troškovi članova delegacije Ministarstva komunikacija i saobraaja BiH koji su učestvovali na konferenciji WRC-19 u Šarm el Šiku su: troškovi avionskih karata 3.593,00 KM, troškovi smeštaja 2.627,61 KM, troškovi dnevnica 1.128,00 KM i ostali troškovi 55,20 KM

 • 8

Mala i siromašna zemlja Bosna i Hercegovina prošlog meseca poslala je čak 18 osoba u egzotični Šarl el Šeik kako bi "učestvovale" na konferenciji o radiokomunikacijama (WRC-19), piše Klix.ba.

Na odlazak 18 članova bh. delegacije u Egipat potrošeno je 59.655 KM, odnosno oko 3 miliona dinara, javnog novca. Postavlja se pitanje koliko je to opravdano.

Na Svetskoj konferenciji o radiokomunikacijama WRC-19 u periodu od 28. oktobra do 22. novembra 2019. godine učestvovalo je 16 predstavnika Regulatorne agencije za komunikacije (RAK) i dva predstavnika Ministarstva saobraćaja i komunikacija Bosne i Hercegovine.

Iz RAK-a su potvrdili za Klix.ba da su u Sharm el-Sheikh poslali 16 osoba i da su troškovi službenog putovanja (troškovi za avioprijevoz, smještaj i dnevnice) iznosili ukupno 52,252.61 KM.

Tako su "Šeikov zaliv" imali priliku da posete rukovodilac Sektora za upravljanje radiofrekvencijskim spektrom RAK-a, rukovodilac Sektora za radiomonitoring i kontrolu RAK-a, šef Odseka za radiodifuziju-radio RAK-a, šef Odseka za međunarodnu koordinaciju i regulativu RAK-a, šef Odseka za radiomonitoring RAK-a, šef Odseka za radiodifuziju-televizija RAK-a, šef Odseka za naknade RAK-a, rukovodilac Sektora za dozvole i naknade RAK-a, stručni savetnik za međunarodnu koordinaciju u RAK-u, stručni savetnik za fiksnu i mobilnu službu u RAK-u, stručni savetnik za međunarodnu regulativu u RAK-u, predsedavajući Veća RAK-a, dopredsedavajući Veća RAK-a i tri člana Veća RAK-a.

Iz RAK-a navode da se Svetska radijska konferencija održava svake četiri godine i da je ovo "najvažniji događaj u vezi sa poslovima upravljanja radiofrekvencijskim spektrom". Kako kažu, na ovoj konferenciji se donose odluke, rezolucije i definišu svi opsezi radijskih frekvencija za Međunarodni radiopravilnik ITU-a (Radio Regulations).

Putni troškovi članova delegacije Ministarstva komunikacija i saobraaja BiH koji su učestvovali na konferenciji WRC-19 u Šarm el Šiku su: troškovi avionskih karata 3.593,00 KM, troškovi smeštaja 2.627,61 KM, troškovi dnevnica 1.128,00 KM i ostali troškovi 55,20 KM.

(Telegraf.rs/Klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Salko

  E moj bakire narod nam gladuje a vi trosite tolike marke na gluposti.

  31
  0

  Podelite komentar

 • BosnaE

  Kakvih 56.000 maraka?? Gdje su milioni i u cijim dzepovima zavrsili,to je pitanje.

  22
  0

  Podelite komentar

 • Cika Velja

  A jel to jos uvek neko misli da se u bivsoj Jugoslaviji vodio rat za samostalnost,slobodu i demokratiju???

  39
  1

  Podelite komentar

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima