• 4
 ≫ 

Bivšeg dečka zaklala, pa tvrdila da je hteo da je siluje: Ubici Nikole Tureka povećana kazna

 ≫ 

Bunićeva se na sudu branila i govorila da ju je Nikola napao, pa ga je slučajno ubila u samoodbrani

  • 4

Varaždinki Nuši Bunić (23) povećanja je kazna sa 12 na 14 godina zatvora zbog ubistva bivšeg dečka Nikole Tureka (30), 17. juna 2017. godine.

Nikoli je prerezana karotidna arterija na vratu nožem oštrice duge 9.5 centimetara, a Nuša se branila da ju je Nikola napao i pokušao da je siluje te ga je slučajno ubola u samoobrani.

"Da ju je Nikola Turek napao, silovao ili pokušao da je siluje, bilo bi životno da je Nuša Bunić zvala policiju i roditelje, a ne prijatelja radi fešte", smatra Vrhovni sud koji je povećao kaznu.

Nuša je nakon svirepog zločina tvrdila da se skinula jer je to zatražio Nikola preteći joj nožem. Međutim, na njenim helankama je pronađen trag slivanja krvi, pa ih je, navodi sud, očito imala na sebi u vreme zadavanja povreda Nikoli. Helanke, nož, gaćice i grudnjak Nuša je bacila udaljavajući se od mesta događaja.

Na gaćicama je pronađena sperma, što osporava njenu obranu da je odeću skinula pod pretnjom. Sud smatra da je malo verovatna mogućnost da je Nikola povrede zadobio tako da je levom stranom vrata pao na nož koji je Nuša s obe ruke držala ispred sebe. Nuša je pokušala da ospori da je nož njen, iako je u njenoj torbici pronađena futrola. Tu ga je mogla ostaviti samo vlasnica jer da je Nikola izvadio nož, ostavio bi ga u pregradi za stvari u automobilu ili negde u vozilu.

Nusa Bunić, Nikola Turek

Nikola izdahnuo na putu do bolnice Foto: Facebook

Nož optužene spominje se u SMS porukama koje je je razmenila sa prijateljima, ali se ona toga navodno ne seća. Nušin otac tvrdio je da je to Nikolin nož kojim su Nuša i Nikola, kad su bili u vezi, čistili školjke na letovanju na moru. Nušin bivši dečko D.J. prisetio se kako mu je Nušina prijateljica jednom spomenula da joj je Nuša govorila da bi se njih dve mogle udružiti i namamiti D.J. na reku Dravu, gde bi ga vezale i Nuša bi ga "bockala" jer je do pištolja teže doći. Potom je rekla da se samo šali.

Nakon što je Nikola ubijen, ta prijateljica je D.J. na Fejsbuku poslala poruku da je u šoku jer je Nuša učinila upravo ono što je i spominjala da bi učinila njemu. Nuša je u žalbi pokušala da ospori integritet to dvoje svedoka, ali sud smatra da je to neprihvatljivo jer su poruke razmenili odmah nakon Nikolinog ubistva, pa nisu imali vremena da iskonstruišu laži protiv Nuše ili da joj smeste.

Do susreta te kobne noći došlo je na Nušinu inicijativu i susret je bio dogovoren, pa je osnovan zaključak prvostepenog suda da se nije bojala jer inače ne bi u ponoć izašla s njim i ušla u njegov automobil. Nuša je imala povrede glave, grudnog koša i donjeg dela leđa, za koje je veštak sudske medicine rekao da je mogla i sama sebi da ih nanese.

Tragovi gušenja na vratu, o kojima je Nuša govorila, nisu pronađeni. Radniku obezbeđenja, koji je kobne noći radio u firmi u koju je dotrčala, a kasnije ni ocu preko telefona, uopšte nije govorila o silovanju ili pokušaju silovanja, već o napadu bivšeg dečka na nju.

Na temelju biološkog veštačenja i traga sperme u vozilu, sud je zaključio da je došlo do polnog ili sličnog odnosa u automobilu. S obzirom na to da je Nuša, dok je Nikola zaspao, mobilnim komunicirala s prijateljem kojeg je pitala je li društvo još uvek na okupu, sud zaključuje da je odnos bio dobrovoljan. Kad se sve poveže s nalazom prema kom je kod Nuše utvrđen granični poremećaj ličnosti koji karakteriše sklonost impulsivnom ponašanju, promenjivo raspoloženje, nesposobnost kontrole osećaja i reakcije na njih, uz poremećenu predstavu o sebi, nestabilne međuljudske odnose, sklonost autodestruktivnom ponašanju i drugo, osnovan je, smatra Vrhovni sud, zaključak prvostepenog suda da se ne radi o nesrećnom slučaju.

Državni tužilac žalio se na kaznu od 12 godina jer smatra da nije trebalo kao olakšavajuću okolnost uzimati njenu alkoholisanost i granični poremećaj ličnosti jer je u vreme izvršenja krivičnog dela upravljala svojom voljom i postupcima, promišljeno i planski, prema u glavi razrađenom scenariju. Sve nakon toga bilo je usmereno na prikrivanje dela i prikazivanjem sebe kao žrtve, smatra tužilac.

Kazna zatvora u trajanju od 14 godina primerena je za ostvarenje svrhe kažnjavanja, pre svega u smislu specijalne prevencije, presudio je na kraju Vrhovni sud, i ta kazna sadrži dostatnu količinu društvene osude za delo "kojim je mlada osoba, bez povoda, lišena života te će se njome ostvariti i svrha kažnjavanja u vidu generalne prevencije".

Podsetimo, Nikola je, nakon što ga je Nuša ubola u vrat, pokušao sebi da spase život i ranjen je krenuo prema Hitnoj pomoći, ali je na putu izdahnuo.

Video: Prvi serijski ubica u Srbiji je žena: Ubila je 150 ljudi bez griže savesti

(Telegraf.rs/Večernji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok