Hrvat silovao devojku u Sloveniji, oteo je i opljačkao: Osuđen je na 5 godina i 3 meseca zatvora

Aleksandar Miljuš je oteo 22-godišnju devojku, koju je uz pretnju pištoljem silovao i opljačkao

  • 2
Zatvor, Hrvatska, Slovenija Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy, Wikimedia

Sud u Mariboru osudio je danas na 5 godina i 3 meseca zatvora, proterivanje i petogodišnju zabranu ulaska u Sloveniju 26-godišnjeg hrvatskog državljanina sa stalnim prebivalištem u BiH i privremenim u Sloveniji, nakon nagodbe s tužilaštvom i priznanja dve pljačke i jednog silovanja.

Slovenački mediji preneli su da se radi o Aleksandru Miljušu, poreklom iz Vojnića kod Karlovca, koji je uhapšen u Mariboru nakon što je u obližnjem Miklavžu oteo 22-godišnju devojku, koju je uz pretnju pištoljem silovao i opljačkao, prenosi Hina.

Suđenje je održano iza zatvorenih vrata, a Miljuš je krivična dela priznao u nagodbi s tužilaštvom.

Kako se navodi, u Mariboru se protiv Miljuša vodi i više drugih postupaka u fazi predkrivične istrage, među ostalim i da je sa još dve osobe izvršio otmicu 37-godišnjeg muškarca u centru Maribora.

Slovenački mediji preneli su i da policija Hrvatu pripisuje i pljačku prodavnice u Mariboru 11. septembra uz pretnju nožem, krađu opreme u prostorijama fudbalskog kluba iz Kopra i krađu automobila u kojemu su bili ključevi, kao i da se širom Slovenije vozio ukradenim automobilima sa lažnim tablicama.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ujka Zitko PFK

    17. decembar 2019 | 19:59

    Silovanje-najgusniji cin.Au sta bi uradio ovom klosaru,samleo bi ga.Uh al se iznerviram,kad cujem da je neka devojka silovana.😡😡

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA