"Pucnji u tebe bili su pucnji u nas. Tvoja smena još traje": Sahranjen policajac iz Igala

Milutin Leković (41) ubijen je dok je bio na dužnosti

  • 12
Milutin Leković Foto: Facebook/Milutin Leković

Policajac Milutin Leković (41), koji je ubijen na dužnosti u Igalu, sahranjen je u utorak na groblju u selu Rasovo kod Žabljaka.

Reka ljudi slivala se ka kapeli u Žabljaku, kako bi u mimohodu odali počast Milutinu Lekoviću. Od kolege se oprostio Siniša Jokić, načelnik Regionalnog centra granične policije "Jug".

- Pucnji u tebe bili su pucnji u sve nas, u Crnu Goru. Tvoja smena još traje, Milutine. Kukavice su u kavezu, iz koga, nadam se, neće dugo izaći - rekao je Jokić.

Ispraćaju Lekovića prisustvovali su Veselin Veljović, direktor Uprave policije Crne Gore, i ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić.

Podsetimo, ubistvo se dogodilo u nedelju oko 15 sati u centru Igala kada je Leković privodio tri osobe, dva muškarca i jednu ženu, koji su u kontroli zatečeni bez ličnih dokumenata.

Prilikom vožnje prema hercegnovskom Centru bezbednosti jedan od privedenih je sa zadnjeg sedišta upotrebio skriveno vatreno oružje i upucao Lekovića.

Drugi službenik policije je pokušao da otme napadaču oružje i da ih zaustavi u pokušaju bekstva, ali nije uspeo. Leković je nekoliko sati kasnije preminuo u bolnici.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sj

    17. decembar 2019 | 23:56

    Neka mu je slava I vjecni mir..

  • Mare

    18. decembar 2019 | 06:27

    Braćo Crnogorci kad su šiptari bili ljudi? Čitav život mučki u ledja i potiljak pucaju. Jel ste sad shvatili kakvom zlu ste dali da vam ulazi u zemlju i priznali im državu Kosovo koja nikad neće postojati.

  • Реално

    18. decembar 2019 | 07:48

    Обзиром да су у питању обични друмски разбојници и убице, није ми јасно што их нису лишили живота кад су други пут потегли оружје на полицију!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA