Vođa kavačkog klana pušten iz pritvora: Kašćelan će se braniti sa slobode

Na prethodnom glavnom pretresu 10. decembra sud je prihvatio jemstvo u iznosu nešto više od 500.000 evra u protivvrednosti nekretnina koje su ponudili članovi porodice optuženog Kašćelana za njegovo puštanje iz pritvora, dok je advokat ponudio 5.000 evra u gotovini

  • 5
Slobodan Kašćelan, kavački klan, Crna Gora Foto: Dan CG

Navodni vođa kavačkog kriminalnog klana Slobodan Kašćelan pušten je iz pritvora u Spužu da se sa slobode brani od optužbi da je izvršio krivično delo - zelenašenje.

Viši sud u Podgorici prosledio je upravi spuškog zatvora informaciju da je postalo pravosnažno rešenje o jemstvu.

Na prethodnom glavnom pretresu 10. decembra sud je prihvatio jemstvo u iznosu nešto više od 500.000 evra u protivvrednosti nekretnina koje su ponudili članovi porodice optuženog Kašćelana za njegovo puštanje iz pritvora, dok je advokat Novica Kašćelan ponudio 5.000 evra u gotovini.

Kašćelan je optužen za zelenaštvo izvršeno na organizovan način. Prema optužnici, Kašćelan je 50.000 evra dao na kamatu Milanu Dragoviću, a iznos kamate bio je 10 odsto. Sa njim je, navodno, stupio u kontakt preko optuženog Gorana Ljubatovića. Na suđenju, oba okrivljena negirali su krivično delo koje im se stavlja na teret.

Specijalni tužilac Saša Čađenović podigao je optužnicu protiv Slobodana V. Kašćelana, Igora M. Božovića, Vladimira M. Božovića, Davora M. Prelevića, Miloša D. Radonjića, Siniše S. Vlahovića, Aleksandra M. Đurišića, Stefana S. Brnovića, Đerđa N. Camaja, Igora M. Đurišića, Aleksandre M. Bogdanović, braće Nikole N. Andrića i Igora N. Andrića, Tripa Z. Moškova i Gorana S. Ljubatovića iz Lastve.

U optužnici se između ostalog navodi da su Kašćelan i Igor Božović, organizovali kriminalnu grupu, a zatim vrbovali ostale članove. Kriminalna grupa je imala cilj vršenje krivičnih dela iznuda - zelenaštvo, nedozvoljeno držanje oružja, prodaja droge, omogućavanje uživanja opojne droge, davanje mita, teško delo protiv opšte sigurnosti, pranje novca.

Video: Hapšenje vođe kavačkog klana u Češkoj

(Telegraf.rs/Vijesti.me)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sima

    19. decembar 2019 | 17:45

    Voleo bih da policija pohapsi i osobe koje rade u banci koji znaju da me po sto puta dnevno zovu da platim ratu kredita!E to je prava IZNUDA!!!

  • Neko iz mase

    19. decembar 2019 | 17:53

    Pa pustite onda i Jovu!!!

  • Cvrle

    19. decembar 2019 | 17:40

    Pa sta ako je dao?A ko ga je bio po usima da uzme toliki novac!Kada je uzimao novac verovatno je razmisljao da mu nikada ni ne vrati a to sudije ne racunaju kao PREVARU a kada mu covek trazi da mu vrati novac po dogovoru onda je to IZNUDA😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA