≫ 

Kolinda poražena u četiri najveća grada, Škoro joj preoteo Slavoniju

Prema skoro 100 odsto izbrojanih glasova, Zoran Milanović osvojio je 29,53 odsto (542.225 glasova), dok je Kolinda Grabar Kitarović imala 26,72 (493.195 glasova)

  • 22
Kolinda Grabar Kitarović Foto: Tanjug/AP

U Hrvatskoj su danas održani predsednički izbori, a prema zvaničnim rezultatima u drugi krug izbora ulaze Zoran Milanović iz SDP-a i aktuelna predsednica Kolinda Grabar Kitarović.

Prema skoro 100 odsto izbrojanih glasova, Zoran Milanović osvojio je 29,53 odsto (542.225 glasova), dok je Kolinda Grabar Kitarović imala 26,72 (493.195 glasova).

Iako je tokom cele večeri bilo gusto, Miroslavu Škoru izmakao je drugi krug. On je osvojio 24,44 odsto, odnosno 451.113 glasova.

Kako pišu Hrvatski mediji, na osnovu pregleda rezultata po gradovima i županijama, Hrvatska se podelila na istok koji je pripao Škoru. Zagreb, severozapad, Istra i Kavrner pripali su Zoranu Milanoviću, dok je Grabar Kitarović dobila Dalmaciju, te deo županija iz središnje Hrvatske.

Zoran Milanović, izbori, glasanje Zoran Milanović je osvojio najviše glasova u prvom krugu; Foto: Tanjug/AP

Kada se pogledaju rezultati koje je aktuelna predsednica ostvarila u odnosu na pre pet godina kada je u drugi krug ušla s Ivom Josipovićem, vidi se značajan pad podrške u baš svim županijama, piše 24sata.hr.

Milanović je pobedio u Zagrebačkoj županiji, Krapinsko-zagorskoj, Varaždinskoj, Koprivničko-križevačkoj, Primorsko-goranskoj, Istarskoj i Međimurskoj županiji,

Uz već navedeni šad podrške i po više od 10 odsto, Kolinda Grabar Kitarović je osvojila tek Sisačko-moslavačku županiju, Karlovačku, Ličko-senjsku, Virovitičko podravsku, Zadarsku, Šibeničko-kninsku, Splitsko-dalmatinsku i Dubrovačko-neretvasnku.

Miroslav Škoro pobedio je u Bjelovarsko-bilogorskoj, Požeško-slavonskoj, Brodsko-posavsoj, Osječko-baranjskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Milanović je odneo pobedu u Zagrebu, Rijeci i Splitu, dok Škoro u Osijeku, što znači da je Grabar Kitarović izgubila četiri najveća grada.

Video: U Kolindinom štabu euforično, ona poručila: Ovo je bila bitka deset na jednu

(Telegraf.rs/24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kosmos

    22. decembar 2019 | 22:29

    Ali ustasa Milan sad kad osvoji!! Nece se meni Vucic setati tu po Zagrebu, hahahahah. Kakav slepac hvali se da mu je deda bio ustasa i klao ljude . To je jad i beda politicke scene u hrvatskoj i uopste na celom balkanu. Jadni ti ljudi sto zive tu ko ih vodi u propast. Hrvatska politika je zasnovana na mrznji i samo tome oni nista drugo i nemogu i da kradu svoje ljude.

  • Sale

    22. decembar 2019 | 22:20

    Pravo je cudo sto je, nakon svih ispada i blamaza, ta cirkuzantkinja usla u drugi krug.

  • Cika Velja

    22. decembar 2019 | 22:29

    Njima ni sam bog kao predsednik vise ne moze pomoci...a i ne zanimaju me njihovi izbori,niti ista vezano za Hrvate.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA