≫ 

Nakit star 3.000 ukraden iz arheološkog lokaliteta u Čanju: Lopovi odneli grobne dragocenosti

Policiji je prijavljeno da su nepoznate osobe od 16. oktobra do 12. decembra 2019. godine nelegalno iskopavale praistorijsko groblje u mestu Čanj

  • 2
Lopov, pljacka , blago, staro groblje, spomenici, stecci Foto: Pixaby, Profimedia/Alamy

Nepoznati počinioci oskrnavili su grobove u arheološkom lokalitetu u Čanju. Oni su, kako je prijavljeno barskoj policiji, ukrali grobni nakit.

Prema pisanju podgoričkog lista Dan, protiv nepoznatih počinioca podneta je prijava zbog krađe kulturnog dobra Crne Gore, prenosi RTCG.

Iz policije su kazali da lokacija koja se pominje u prijavi još nije proglašena nalazištem, ali da rade na rešavanju tog slučaja.

Kako se navodi, u pitanju je kneževsko groblje iz osmog veka pre nove ere, na kojem su slučajno nađeni bronzani predmeti koji su služili kao grobni prilozi.

Policiji je prijavljeno da su nepoznate osobe od 16. oktobra do 12. decembra 2019. godine nelegalno iskopavale, kako se navodi u prijavi, praistorijsko groblje u mestu Čanj, Kufin čime su oskrnavili praistorijsko nalazište.

Dodaje se i da je nadležnom organu barskog muzeja pokazana lokacija i da je od tada, ušla u proces zaštite i dobijanja saglasnosti za arheološko ispitivanje.

Video: Pomuzla je sebe, pa pokrenula druge žene da joj šalju mleko od kojeg pravi bisere

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA