≫ 

Podržan predlog Zakona o slobodi veroispovesti: Sednica trajala 5 sati, DF nije učestvovao

Sednici Odbora prisustvovali su i predstavnici crnogorske Vlade, verskih zajednica i institucije Zaštitnika ljudskih prava i sloboda.

  • 4

Odbor za ljudska prava i slobode Skupštine Crne Gore preporučiće parlamentu da usvoji Predlog zakona o slobodi veroispovesti, odlučeno je glasovima članova tog skupštinskog tela iz vladajuće većine, a glasanju nisu prisustvovali poslanici Demokratskog fronta (DF), koji su prethodno insistirali na povlačenju tog akta.

Sednici Odbora, koja je trajala gotovo pet časova, prisustvovali su i predstavnici crnogorske Vlade, verskih zajednica i institucije Zaštitnika ljudskih prava i sloboda.

Potpredsednik crnogorske Vlade Zoran Pažin rekao je da je Vlada dužna da otvori pitanje pravne valjanosti upisa nekih verskih objekata u katastar nepokretnosti.

- Kada je reč o načinu na koji je uknjižena Srpska pravoslavna crkva devedesetih godina u katastar - ne treba ni od toga praviti neku mistifikaciju - istakao je Pažin.

Poslanici DF-a su na početku sednice tražili njeno odlaganje, dok Zakonodavni odbor oceni da li je Predlog zakona u skladu sa Ustavom, ali njihov predlog nije prihvaćen.

Poslanik DF-a Slaven Radunović rekao je da je problem predloženog zakona što "ima loše namere".

- Loša namera je kada tražite imovinu najveće religijske organizacije u državi, a sve da bi se ostvarila novouspostavljena programska načela sa poslednjeg partijskog kongresa - poručio je Radunović.

(Telegraf.rs/Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Prorok

    23. decembar 2019 | 18:44

    Cuvanje vlasti zasnovano na ratu protiv brace i sopstvene vere vodi ravno u prikletstvo, propast i pakao...

  • рагнер

    24. decembar 2019 | 00:28

    Може им се кад Срби немају матичну државу да их заштити...

  • Ana

    24. decembar 2019 | 10:50

    Sad će pucu milo gora

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA