≫ 

Plenković tvrdi: Kolinda ima formulu za pobedu

Premijer Hrvatske kaže da vladajuća HDZ izma formulu za pobedu njihove kandidatkinje u drugom krugu predsedničkih izbora

  • 0
Andrej Plenković Plenković uveren da će Kolinda pobediti u 2. krugu Foto: Tanjug/HINA/Edvard Susak

Premijer Andrej Plenković tvrdi da vladajuća HDZ ima formulu za pobedu njihove kandidatkinje Kolide Grabar Kitarović u drugom krugu predsedničkih izbora, 5. januara.

- To je da će hrvatski građani prepoznati postignuća predsednice, da vide da je njen program konkretan, za razliku od onog njenog protivkandidata koji je nepostojeći, da dotiče sve bitne teme hrvatskog društva i da će predsednica, kao i dosad, nastaviti da jača ugled Hrvatske, brinuti o skladu svih institucija i činiti život kvalitetnijim za sve naše sugrađane - rekao je premijer danas u centru Zagreba.

Komentarišući glasove koje je osvojio kandidat Miroslav Škoro, Plenković je rekao da na izborima ne postoje "nečiji" glasovi te da su svi hrvatski birači jednaki.

Dodao je da je prema rezultatu prvog kruga, gde je Milanovića podržao SDP s 13 drugih stranaka, jasno da će Grabar-Kitarović osvojiti izbore.

- Treba razbistriti maglu, odvojiti netačno od tačnog, sve halucinacije i priče koje se ljudima serviraju kao istina, a to nisu - rekao je Plenković.

Ponovio je da on podržava Grabar Kitarović i dodao da je ovo, kako je rekao, bitka za smer Hrvatske. Za Milanovića je rekao da je kandidat koji sada "glumata da je za zajedništvo".

- Pa ne pati hrvatski narod toliko od amnezije da ne vidi o čemu se radi - rekao je Plenković.

Video: U Kolindinom štabu euforično, ona poručila: Ovo je bila bitka deset na jednu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA