≫ 

Mandić, Knežević i Zogović pušteni iz pritvora

Poslanici DF-a su uhapšeni u akciji policije u parlamentu, zbog protivljenja usvajanju Zakona o slobodi veroispovesti

  • 5
Crna Gora poslanici Skupština zakon o slobodi veroispovesti Foto: Tanjug/AP

Poslanici Demokratskog fronta Andrija Mandić, Milan Knežević i Milun Zogović, kojima je juče određeno zadržavanje do 72 sata nakon saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu, pušteni su jutros iz pritvora, prenosi portal In4S.

Poslanici DF-a su uhapšeni u akciji policije u parlamentu, zbog protivljenja usvajanju Zakona o slobodi veroispovesti, koji, između ostalog, predviđa podržavljenje imovine Mitropolije crnogorsko primorske i još tri eparhije na teritoriji Crne Gore.

Njima je bio određen pritvor do 72 sata, bez obzira na činjenicu da im nije skinut poslanički imunitet, a delo za koje se terete nije zaprećena kazna preko pet godina.

Iz tih razloga, oni su se odlučili da započnu štrajk glađu u pritvoru, prenosi IN4S.

Pravni savetnik poslanika DF-a, advokat Dražen Medojević izjavio je juče nakon određivanja pritvora da se Zogoviću na teret stavlja napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, dok se Mandić i Knežević terete za sprečavanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

Svoj trojici se na teret stavlja da su napali, odnosno sprečavali da radi, Ivana Brajovića.

Poslanik DF-a Slaven Radunović je rekao ranije da je u toku državni udar koji sprovode državne institucije i da zadržavanje od 72 časa, koje je ranije određeno njegovim kolegama, znači da institucije ne sprovode pravdu, već osvetu prema najvećem opozicionom bloku.

Crnogorska policija je u noći između četvrtka i petka privela svih 18 poslanike opozicionog Demokratskog fronta i još četiri lica zbog protivljenja usvajanju Zakona o slobodi veroispovesti u Skupštini Crne Gore.

Juče ujutru oslobođeni su svi, osim Mandića, Kneževića i Zogovića, koji su pušteni jutros.

Video: Tuča u skupštini Crne Gore pa upad policije i hapšenje poslanika Demokratskog fronta

(Telegraf.rs/Vijesti.me/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA