Podignuta optužnica protiv Mektića zbog zloupotrebe položaja

Optužnica podignuta protiv Mektića i još tri osobe, a na teret im se stavlja da su zloupotrebom položaja i ovlašćenja počinili krivično delo visoke korupcije koja šteti međunarodnom ugledu BiH

  • 27

Protiv bivšeg ministra bezbednosti u Savetu ministara Dragana Mektića i nekoliko službenika tog ministarstva podignuta je optužnica zbog zloupotrebe položaja i pomaganja u izvršenju krivičnih dela, prenosi RTRS.

Tužilac Posebnog odeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, podigao je optužnicu protiv Golijanin Igora, Agić Samira i Garaplija Edina.

Prema navodima optužnice, navedeni su zloupotrebom položaja i ovlašćenja počinili krivično delo visoke korupcije koja šteti međunarodnom ugledu BiH.

Oni se terete za različito vršenje zloupotrebe položaja ili ovlaštenja prilikom realizovanja Projekta prekogranične saradnje u oblasti vatrogastva, koji je finansiran od strane delegacije Evropske unije u BiH, a vrednost tog projekta je iznosila 198.454,51 evra.

Kako se navodi, ukupna pričinjena šteta iznosi 244.764,21 Konvertabilnih maraka.

Navode optužnice tužilaštvo će dokazivati pozivanjem 31 svedoka i korištenjem 140 materijalnih dokaza.

(Telegraf.rs/RTRS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Terza

    30. decembar 2019 | 20:00

    Mekta je nezgodan igrač koji nema dlake na jeziku. Od Mektića najviše strepe oni i onaj koji su najviše zgrnuli bogatstva dok su sedeli u fotelji i iz jedne fotelje sedali u drugu. A zna se ko je to najviše radio.

  • komandos

    30. decembar 2019 | 19:53

    Odakle ti pravo da vredjas nekoga da je izdajnik??? izdajnik je tvoj idol koji je potpisao ANP o pristupdnju NATou.

  • Joja

    30. decembar 2019 | 21:04

    Tara ne lupetaj. to ste govorili za svakoga Srbina koji je bio u institucijama B I H da je izdajnik. je li to vredi i za Dodika koji sada predstavlja B I H? Je li vredi i za Tegeltiju koji je na čelu V. Ministara i druge slične po Dodikovom izboru?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA