• 48

Sin Svetislava Basare se ogradio od očevog potpisa: "Puna podrška Srbima u Crnoj Gori"

Ne slaže se sa svojim ocem i njegovom ocenom da je u pitanju još jedan pokušaj zvaničnog Beograda da se Crna Gora vrati u državni okvir sa Srbijom

  • 48

Osamdesetak bivših i sadašnjih političara, intelektualaca, članova nevladinih organizacija sa prostora bivše SFRJ, verovali ili ne, optužili su, povodom aktuelnih događaja u Crnoj Gori, zvanični Beograd za pokušaj, kako tvrde, nasilne destabilizacije te države. Među potpisnicima je i pisac Svetislav Basara, čiji se sin, sudeći prema natpisima na društvenim mrežama, "potpuno ogradio od potpisa svog oca".

- U potpunosti se ograđujem od potpisa koji je moj otac ostavio na onom pismu. Svako može da potpiše šta hoće, ali kada je ovakva glupost u pitanju, moram da se ogradim i pored toga što je potpis lični. Puna podrška Srbima u CG - piše na objavi koji se širi društvenim mrežama, a koji je navodno objavio sin Svetislava Basare, Relja.

Sin Svetislava Basare potpis

Printskrin: Instagram

Da podsetimo, u otvorenom pismu dostavljenom podgoričkom Radiju AntenaM, potpisnici tvrde da su u Crnoj Gori ugroženi mir, teritorijalni integritet, ustavni poredak, vladavina zakona, jednakost građana i ravnopravnost crkava i verskih zajednica.

- Reč je o još jednom u nizu pokušaja zvaničnog Beograda da se Crna Gora vrati u državni okvir sa Srbijom i da se na taj način spreči njena konsolidacija kao samostalne i suverene države…. - navodi se, između ostalog u pismu, čiji potpisnici su između ostalih Latinka Perović, Stjepan Mesić, Milan Kučan, Budimir Lončar, Bogić Bogićević, Raif Dizdarević, Haris Silajdžić, Azem Vlasi, Veljko Bulajić, Ivo Goldštajn, Dragan Markovina, Ivo Vajgl, Sonja Biserko, Vladimir Arsenijević, Filip David, Svetislav Basara, Andrej Nikolaidis, Škeljzen Malići, Nataša Mićić, Čedomir Jovanović, Nenad Čanak, Bojan Kostreš, Dinko Gruhonjić, Boško Jakšić, Gordana Suša

Za njih usvajanje Zakona o verskim zajednicama predstavlja potpuno zaokruženja državno-pravnog okvira Crne Gore i navode da je Crna Gora "svoju državnu nezavisnost, ukinutu nakon srpske okupacije 1918. godine", uspela da obnovi na, na referendumu 2006.

Otuda, tvrde, napadi, kako kažu, “velikosrpskih nacionalista” na Zakon o verskim zajednicama, koji vide kao povod za novi pokušaj državnog udara.

Podsetimo, u Crnoj Gori usvojen je Zakon o slobodi veroispovesti, zbog kojeg su danima organizovani protesti u Crnoj Gori ali i u Srbiji.

Video: Oko crkve u Podgorici besni sukob crnogorske policije i građana

(A.M. / Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    Ima li neki čovek medju potpisnicima jok bogami

  • MARKONI

    Kada vidiš ko je sve potpisnik, sve ti je jasno... Ništa ne mora da se komentariše, sve sami činitelji dobra srpskog interesa...

  • Nbgg

    Potpisali sve moj do moga

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima