"Muž mi pije, a i sad sam trudna": Domaćica pljačkala turiste, pa rekla da je sve radila zbog dece

Optužena je na sudu sve priznala i objasnila zašto je bila prinuđena da kradem

  • 0

Protiv trudne 39-godišnje domaćice iz Sarajeva, majke šestoro dece, podignuta je optužnica zbog džeparenja turista po Splitu. Ona je uhapšena kada je pokušala da pokrade turistu iz Južne Koreje, koji ju je uhvatio za ruku i držao sve do dolaska policije.

Optužnica tereti državljanku BiH da je u martu prošle godine "operisala" po starom gradskom jezgru i to tokom dana. Tako je na Rivi oko podne Norvežanki iz ranca na leđima uzela novčanik sa 3.000 norveških kruna (oko 360 evra).

Isti dan je par sati kasnije u Bosanskoj ulici Japanki iz torbe, koju je ova nosila na levom ramenu, uzela novčanik sa 350 kuna, i 12.000 japanskih jena čime je oštetila za ukupno za 150 evra.

Dolijala je tri dana kasnije kada je ispred robne kuće Prima grad s leđa prišla državljaninu Južne Koreje i rukom mu otvorila torbu koju je nosio na desnom ramenu kako bi uzela novčanik. Međutim, turista je primetio i zadržao do dolaska policije.

U svojoj obrani 39-godišnjakinja, inače, bez završene škole, nepismena i nezaposlena, sve je priznala i do u detalje opisala.

- Videla sam turistu i htela sam da mu otvorim torbu, ali je on osetio, uhvatio me za ruku i zvao policiju. Dva dana ranije sam na obali ženi koja je nosila ranac na leđima uzela novčanik i iz njega pokupila novac, a ostavila kreditne kartice. Istog dana sam u jednoj ulici ženi koja je nosila na ramenu otvorenu torbu iz nje uzela novčanik i novac. Ne sećam se koliko je novca bilo u novčaniku, a poslala sam ga svojoj deci u Bosnu. To sam sve učinila zbog teških materijalnih prilika jer imam šestoro dece i nemam od čega da živim. Muž mi je alkoholičar, najmanje dete mi ima jednu godinu, najstarije 12 godina, a i sada sam trudna - rekla je u svojoj obrani.

Svedočio je i Južnokoreanac iz čijeg iskaza se otkrilo kako optužena nije radila sama.

- Primetio sam kako za mnom idu tri mlađe devojke. Jedna od njih, vidno trudna, mi je prišla s desne strane i rukom otvorila patent zatvarač na torbi koju sam nosio na ramenu, sa namerom da mi uzme novčanik. Svojom rukom sam je uhvatio za njenu u trenutku dok je još uvek držala zatvarač moje torbe. Tada sam pozvao policiju, nju sam zadržao do dolaska policije. Dve devojke koje su bile s njom su pobegle. U torbi sam imao dva iPad uređaja i oko 300 evra - ispričao je turista.

Tužilaštvo je predložilo sudu da izdaju kazneni nalog kojim će kradljivicu proglasiti krivom i osuditi je na godinu dana uslovno.

(Telegraf.rs/Slobodna Dalmacija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA