• 3

Bojan (24) je najbolji fizičar Republike Srpske, diplomirao je s prosekom 9,96 i ima čak 43 desetke

Kovačevića od djetinjstva prati još jedan talenat. Objašnjava da fuzija nauke i umetnosti, u harmoniji, od naučnika pravi umetnika i obratno

  • 3

Dvadesetčetvorogodišnji diplomirani fizičar Bojan Kovačević iz Foče, godinu dana je mlađi od Studijskog programa fizika Prirodno-matematičkog fakulteta u Banjaluci.

Diplomiravši sa prosekom ocena 9,96, upisao se zlatnim slovima u istoriju fizike Republike Srpske, kao najbolji student od osnivanja studija, prenosi RTRS.

Od 45 ispita, u Bojanovom indeksu su 43 desetke i dve devetke. Ni ove dve ocene ne bi zalutale u indeks, kaže, nego su se jednostavno našle u prvoj godini u procesu prilagođavanja studiranju.

Svakodnevnim učenjem i vežbanjem, omiljena fizika ga odvodi u središte zbivanja – stvarno funkcionisanje sveta.

Mnogo je bitan naučni, tj. inovativni način razmišljanja, jer jedino na taj način možemo doprineti društvu i svi zajedno prosperirati – kaže Bojan, prenosi RTRS.

Fiziku je zavolep kao osnovac. Ponajviše od čuvenog fočanskog gimnazijskog profesora Dragana Kovača.

Najbolji fizičar Srpske i dalje uči. U očekivanju zaposlenja, veruje u budućnost mladih naučnika i omiljene fizike.

Plan je da završim master studije koje sam upisao. Voleo bih da se u budućnosti bavim popularizacijom nauke, da što više mladih uključim u nauku i pokažem da fizika nije bauk – dodaje Bojan.

Kovačevića od djetinjstva prati još jedan talenat. Objašnjava da fuzija nauke i umetnosti, u harmoniji, od naučnika pravi umetnika i obratno.

Banjalučki univerzitet nagradio ga je Zlatnom značkom sa likom Nikole Tesle.

(Telegraf.rs/RTRS)

Komentari

  • Zoran

    Svaka cast mladicu samo ne moj da se prevaris da dodjes u Srbiju i da radis za 30-40 000 din. Idi preko kao svi normalni mladi skolovani ljudi.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima