• 20

Skandal nad skandalima: Bolnica "zataškala" da je romsko dete prva beba rođena u 2020. godini

Direktor čakovečke bolnice rekao je da se dogodila komunikacijska greška

  • 20

Saborski zastupnik romske nacionalne manjine Veljko Kajtazi objavio je da je županijska bolnica u Čakovcu u Hrvatskoj, zajedno s predstavnicima Međimurske županije, prikrila činjenice i obmanula javnost o prvorođenom detetu ove godine u toj županiji.

Tvrdi da su ignorisali romsko dete koje je prvo rođeno te da su u medijima i na zvaničnoj Fejsbuk stranici župana objavili fotografije župana, roditelja i deteta rođenog kasnije istoga dana.

Video: Beba stara nekoliko meseci izblamirala odraslu ženu za sve pare

- Neugodno sam iznenađen vešću da je županijska bolnica u Međimurju, zajedno s predstavnicima Međimurske županije, prikrila činjenicu i obmanula javnost o prvorođenom detetu u Međimurskoj županiji. Pitamo se zašto se prikrila informacija o prvorođenom romskom detetu i zašto je ova porodica preskočena u tradicionalnim medijskim objavama o prvorođenoj deci? Bojite li se ksenofobičnih reakcija osoba kojima ne bi ugodno sela informacijama o prvorođenom romskom detetu? Ima li u ovakvim i sličnim situacijama elemenata diskriminacije, kršenja ljudskih prava? Očekujem javno izvinjenje odgovornih u što kraćem roku, ali ne očekujem da će situacija u Međimurju u 2020. g. biti bolja dok se odnos prema Romima ne promeni i dok ne dobijemo jednak tretman, poštovanje i uvažavanje našeg ljudskog dostojanstva - napisao je on na Fejsbuku.

U razgovoru za N1 rekao je kako mu se međimurski župan izvinio putem telefona, ali da očekuje i javno izvinjenje.

Direktor čakovečke bolnice rekao je da se dogodila komunikacijska greška, zbog koje su iz bolnice županiji dali pogrešne informacije o tome koja je beba prva rođena u 2020. godini.

- Jako mi je žao, kao direktoru, da se dogodila takva greška. Bolnica i zdravstveni sistem jako su veliki i za sve mogu preuzeti odgovornost, ali ne mogu pristati na to da se vrši bilo kakva diskriminacija. Mi brinemo za sve naše stanovnike svakodnevno i jako mi je žao zbog toga što se dogodilo. Mislim da je ljudski da se radi i da se događaju greške, ali i da se izvini, kao što smo juče učinili. Bili smo kod gospođe i deteta, izvinili smo se, a ljudski je i oprostiti - rekao je za N1 direktor bolnice u Čakovcu Tomislav Novinščak.

Dodao je da se majka i dete osjećaju dobro, te da im ne zameraju zbog greške koja se dogodila.

(Telegraf.rs/Index.hr)

Komentari

  • Zoran

    Neka mi neko objasni sta su Romi lose nekome ucinili,izvrsili genocid nad nekim narodom ubijali 100 za jednog spaljivali potapali pod led ili imali pravo prve bracne noci ili mozda gasne komore imali pravili sapun od nekoga,bacili atomsku i pobili milione,neka mi neko objasni mrznju prema njima i ljubav prema ovim narodima ,sto su ovo cinili.Hvala

  • Igor

    Istorija se ponavlja , podgrejavanje mrznje prema strancima... narocito prema ljudima tamnije puti... Povratak Hitlerovih metoda u drustvo sovinistickih, ksenofobicnih ludaka .

  • 123

    Kako to da romi zive sa ustasama??

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima