• 21

Dodik: Istina o Srebrenici sve jasnija

Dodik je istakao i potrebu uspostavljanja međunarodne komisije koja će utvrdili stradanje Srba i Bošnjaka na tom prostoru

  • 21

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da objavljeni dokumenti britanske vlade o Srebrenici sa kojih je skinuta oznaka tajnosti, pokazuju ispravnost politike Republike Srpske da se konačno utvrdi prava istina o tom događaju.

- Sve vreme to pričamo. (Tadašnji predsednik Predsedništva) Alija Izetbegović je tada od Bila Klintona tražio da se bombarduju srpski položaji. Predsednik SAD mu je poručio da može, ali da mu treba alibi, odnosno najmanje 5.000 žrtava. Istina je da se tamo desio zločin, ali ne samo nad Bošnjacima, već i nad Srbima. Mislim da je konačno došlo vreme zbog same istine, koja mora biti objektivna, da konačno mirne glave utvrdimo šta se desilo u leto 1995. godine - rekao je Dodik, prenosi RTRS.

On je to rekao u vezi s navodima iz zvaničnog dokumenta Ministrastva odbrane Velike Britanije od 11. jula 1995. godine u kome se opisuju događaji koji su prethodili masakru u Srebrenici i ističe da je napad na Srebrenicu isprovocirala bh. strana i da Pale nisu imale plan za osvajanja enklave.

Dodik je istakao i potrebu uspostavljanja međunarodne komisije koja će utvrdili stradanje Srba i Bošnjaka na tom prostoru.

- To što muslimani pokušavaju da isforsiraju tu vrstu priče o Srebrenici bez obzira na neke uspehe koje su imali u satanizaciji Srba, polako jenjava, imajući u vidu ovakve informacije - ocenio je Dodik.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Vrbas

    Sta kazete posle najnovije izjave Udruzenog Kraljevstva.

  • Avala

    Milorade,ko je sinoc u Visegradu propagirao nacionalisticke ideje i poruke,verovatno Bosnjaci da bi iscenirali sukob.

  • Maglic

    Nije bio genocid u Srebrenici,sta je sa ovim pesmama na internetu:Oj Srebrenico,Oj Sjenico,Oj Novi Pazar.Sramota

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima