• 9

Beranci nastavili protest protiv Milovog zakona: Na litiju krenulo više od 12.000 građana

Okupljaju se pred manastirom Đurđevi stupovi

  • 9

U Beranama se nastavlja sa masovnim, mirnim molitvenim šetnjama građana, koji su prisustvujući litiji ispunili su prostor od zgrade Opštine do manastira Đurđevi stupovi, zadužbine velikog župana Prvoslava sinovca Nemanjinog.

U subotu veče iz centra grada je na litiju krenulo više od 12.000 građana, što je nezapamćena brojka. Posle nekoliko stotina metara, do Autobuske stanice priključilo im se, navode Novosti, još par hiljada ljudi. Kod manastira se, prenosi beogradski portal, očekuje prisustvo oko 17.000 građana i vernika SPC koji protestuju protiv donošenja spornog Zakona o slobodi veroispovesti.

U litiji sa svojim sugrađanima nalazi se kompletmo rukovodstvo Opštine i SO Berane, i rukovodstva partija koje čine vlast u Beranama, u kojoj je Đukanovićev DPS sa svojim partnerskim strankama, Bošnjačkom strankom i Socijaldemokratama, već šest godina u opoziciji.

Beranci su na dan izglasavanja Zakona koji je izazvao gnev građana Crne Gore, bili prvi koji su u državi izveli potpunu blokadu saobraćajnica ka jugu države i u takvom stanju ih držali punih 15 sati.

Sa vernicima koji su stali u odbranu svetinje, nalaze se i sveštenstvo, monaštvo i sestrinstvo Epahije budimljansko-nikšićke,čije sedište je u Beranama.

(Telegraf.rs/ Novosti)

Komentari

  • flamantes

    Šta 12, najmanje 120 hiljada, najprije 1,2 miliona

  • Jaca

    Bravo srbi nedamo svetinje podrška iz Ausrije🇱🇻

  • Ilirija

    Stalno se pitamo koji je pravi put kojim trebamo ici... Koji je put Hristov? Ovaj braco i sestre jer i Gospodje isao uskim putem radi odbrane vere... Nedajte djavolu da vas skrene sa tog puta jer propadoste...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima