≫ 

Takmičili se u ispijanju alkohola, pa istog jutra izginuli u BMW-u: Nesreća kakvu Osijek ne pamti

Na jednom snimku sa društvenih mreža napisali su "takmičenje u ispijanju alkohola"

  • 3

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila u Osijeku juče rano ujutro na raskrsnici Trpimirove i Ulice cara Hadrijana oko 4.50 sati poginule su tri mlade osobe, a još jedna je s teškim i po život opasnim povredama prevezena u KBC Osijek i lekari se bore za njen život.

Prema prvim informacijama, automobil marke BMW izleteo je s puta i zabio se u stablo. Zoran Kon, portparol PU osječko-baranjske, rekao je za Jutarnji da je do nesreće došlo zbog izletanja privatnog automobila marke BMW s puta usled neprilagođene brzine, stanja i uslova na putu.

- Na mestu nesreće smrtno su stradali hrvatski državljani, dve muške osobe starosti od 20 i 24 godine, jedna ženska osoba od 25 godina, dok je 21-godišnja devojka teško povređena - izjavio je Kon.

Uviđaj je, uz asistenciju ekipe PU osječko-baranjske, obavila opštinska državna tužiteljka Vesna Osmanović, a na mesto nesreće došli su i pripadnici osječke Javne vatrogasne službe, kako bi rezanjem vrata došli do devojke koja je sedela iza suvozača i davala znakove života. Motor je ispao iz automobila i odleteo nekoliko desetina metara dalje. Kako Jutarnji nezvanično saznaje s mesta događaja, u automobilu je bila ekipa koja se vraćala kući iz izlaska u noćnom klubu.

Dve devojke i dva mladića poslednje trenutke života podelili su na svojim Instagram profilima. Pre kobne nesreće četvoro mladih bilo je s društvom u osječkom noćnom klubu koji je poznat po turbofolk muzici.

Na objavljenim snimcima i fotografijama na Instagramu koje su nastale nekoliko sati pre nesreće, moglo se videti da se ispred njih na stolu nalaze velike količine i razne boce alkohola, a jedan snimak bio je popraćen natpisom "takmičenje u ispijanju alkohola". Na snimcima, doduše, nije vidljivo da li je osoba koja je bila za volanom konzumirala alkohol.

Ali, kako saznaje Jutarnji, vozač je navodno automobilom upravljao bez dozvole i već je evidentiran u policiji zbog izazivanja saobraćajnih nesreća.

Portparol policije je vezano za te tvrdnje uputio na državnu tužiteljku koja je rukovodila uviđajem. Međutim, potvrdio je da je u subotu ujutro obavljena obdukcija vozača BMW-a i da su uzeti uzorci krvi radi analize.

- Pogledao sam mesto nesreće i gotovo je neverovatno da se tolikom brzinom, iznad 100 km/h, ako je tačno što pišu mediji, neko ko nema položen ispit i ko je evidentiran zbog saobraćajnih prekršaja usudi da vozi središtem Osijeka. To pokazuje da je vozač verojatno bio siguran da ga policija neće uhvatiti u jurnjavi. Jer u to doba mogla je da se očekuje kontrola saobraćajne policije negde u gradu i mladi vozači, ako su popili i ako još voze bez vozačke, u strahu su od policije i nastojali bi da policajcima ne privuku pažnjusvojom vožnjom - smatra saobraćajni veštak Goran Husinec.

Što se, pak, tiče samih uzroka nesreće, osim brzine, sasvim je sigurno da je njoj doprineo klizav put, jer je temperatura bila ispod nule, a je li svemu kumovao i alkohol, utvrdiće se nakon toksikološkog veštačenja uzorka krvi stradalog vozača.

(Telegraf.rs/Jutarnji)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PRC

    5. januar 2020 | 11:49

    Pokušavam da ih žalim.

  • Лицко

    5. januar 2020 | 13:03

    Коњске снаге испод хаубе су опасне кад је МАГАРАЦ за воланом ... ту су електроника и сензори беспомоћни.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA