≫ 

Hiljade vernika na litijama u Baru i Šavniku: "Držimo se boga, ne bojimo se nikoga"

"Molimo se ostroškome svecu da umudri zabludelu decu!"

  • 56

Šavnik se priključio ostalima gradovima u Crnoj Gori u kojima se već danima održavaju masovni protesti zbog usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti.

Više od hiljadu vernika, uprkos hladnoći, jutros je prošetalo šabničkim ulicama.

Građani su nosili transparent sa natpisom: "Držimo se boga i ne bojimo se nikoga".

Od jutros se nekoliko stotina građana okupilo i u Baru.

Bar litija Crna gora crkva Foto: Telegraf

Podsetimo, u više gradova širom Crne Gore i sinoć su se okupile pristalice Srpske pravoslavne crkve zbog usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti. Protestovalo se u Podgorici, Pljevljima, Beranama, Bijelom Polju, Žabljaku, Budvi, i prvi put u Danilovgradu.

Hiljade građana Berana u miru i tišini prošetalo je popodne ulicama u litiji do manastira Đurđevi stupovi, gde vernici već sedam dana dolaze na moleban u znak protesta zbog usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti.

Više stotina gradana okupilo se i oko danilovgradskog hrama Svete Tekle, a posle molebana, krenula je litija sa više hiljada građana, koji su, predvođeni sveštenstvom, pevali duhovne pesme.

To je prva litija u Danilovgradu koja se organizuje zbog Zakona o slobodi veroispovesti.

Danilovgradani su raširili transparent na kom piše "Molimo se ostroškome svecu da umudri zabludelu decu!", a osim crkvenih zastava, vijorio se i krstaš barjak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miraš

    5. januar 2020 | 14:33

    Nemojte se raspravljati sa ovim poturicama što se lažno predstavljaju kao Crnogorci, koliko je naroda po crnogorskim gradovima izašlo na ulice svi vide po slikama, njima je samo krivo pa hoće da umanjuju broj. Ali uzalud im je kad nas je sve više i više👊💪

  • Kursumlija

    5. januar 2020 | 12:30

    Bog je velik !!!Milo misli da je veci od boga!!!

  • legalista

    5. januar 2020 | 12:56

    Eto ko podstiče nemire i vraća nas u '90 sa dešavanjem naroda. Kojekakvi popovi i vladike koje bi da se njih pita ko će biti na čelu Crne Gore.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA