• 56

Hiljade vernika na litijama u Baru i Šavniku: "Držimo se boga, ne bojimo se nikoga"

"Molimo se ostroškome svecu da umudri zabludelu decu!"

  • 56

Šavnik se priključio ostalima gradovima u Crnoj Gori u kojima se već danima održavaju masovni protesti zbog usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti.

Više od hiljadu vernika, uprkos hladnoći, jutros je prošetalo šabničkim ulicama.

Građani su nosili transparent sa natpisom: "Držimo se boga i ne bojimo se nikoga".

Od jutros se nekoliko stotina građana okupilo i u Baru.

Bar litija Crna gora crkva

Foto: Telegraf

Podsetimo, u više gradova širom Crne Gore i sinoć su se okupile pristalice Srpske pravoslavne crkve zbog usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti. Protestovalo se u Podgorici, Pljevljima, Beranama, Bijelom Polju, Žabljaku, Budvi, i prvi put u Danilovgradu.

Hiljade građana Berana u miru i tišini prošetalo je popodne ulicama u litiji do manastira Đurđevi stupovi, gde vernici već sedam dana dolaze na moleban u znak protesta zbog usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti.

Više stotina gradana okupilo se i oko danilovgradskog hrama Svete Tekle, a posle molebana, krenula je litija sa više hiljada građana, koji su, predvođeni sveštenstvom, pevali duhovne pesme.

To je prva litija u Danilovgradu koja se organizuje zbog Zakona o slobodi veroispovesti.

Danilovgradani su raširili transparent na kom piše "Molimo se ostroškome svecu da umudri zabludelu decu!", a osim crkvenih zastava, vijorio se i krstaš barjak.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • XYXY

    Ljudi što ne želite sebi ne poželite ni drugima. Ni kod nas niko ne bi voleo da pripadnici drugih naroda mitinguju po Srbiji i da nam cepaju Srbiju. Pogotovo ne da ih u tome podržavaju sunarodnici iz inostranstva ili vlasti druge države. Najbolje ćemo sunarudnicima pomoći trezvenim stavom i pravnom i diplomatskom pomoći. Apelom na pomirenje, razumevanje i miran suživot ćemo im svima u CG najbolje pomoći. To je i u našem interesu da se situacija smiruje a ne rasplamsava. Usijane glave koje god da su će dovesti do većih problema a ne do rešenja.

  • Lazar

    Sto pisete braco Srbi i Crnogorci... Mi smo iz Crne Gore, sa teritorije Crne Gore ali smo svi Srbi. velika greska zamislite da kazete braco Srbi i Sumadinci nidje blage veze.... svi smo mi Srbi samo neko to nece da prizna neko oce... sto bi reka moj otac sve nas je Srpski k...c napravio.... Kada vidim sta se radi velika me muka hvata , i sve Srbin da nijesam sad bi bio iz INATA. Budi se vrijeme je

  • Dragan

    Bravo braćo!!!!! BOG nas čuva

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima