U Crnoj Gori opet odvojena nalaganja badnjaka

U Crnoj Gori će i ove godine biti organizovane dve odvojene ceremonije nalaganja badnjaka i proslave Božića

  • 26

U Crnoj Gori će, prema najavama, i ove godine biti organizovane dve odvojene ceremonije nalaganja badnjaka i proslave Božića.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije na Badnji dan će, naime, sa sveštenstvom služiti Svetu službu u Cetinjskom manastiru, a badnjake će blagosiljati pred Cetinjskim manastirom u 15 sati, a potom pred sabornim hramom Vaskrsenja Hristovog u Podgorici u 18 časova.

U podgoričkom sabornom hramu Vladika će i služiti na Božić, objavljeno je na sajtu Mitropolije.

S druge strane, tradicionalno loženje badnjaka nekanonska Crnogorska pravoslavna crkva organizuje na devet lokacija, a centralni događaj je, kako najavljuju, ispred Dvora kralja Nikole na Cetinju, u 15 sati.

Na društvenim mrežama CPC poziva vernike na taj događaj, uz fotografiju zastave Crne Gore, koja je oštećena u Beogradu tokom protesta ispred crnogorske Ambasade.

I u spotu kojim se poziva na nalaganje badnjaka takođe je prikazana oštećena zastava Crne Gore.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrčo

    5. januar 2020 | 17:49

    Braćo Srbi ne dozvoljavam da mi iko ruši jednu i jedinu mi domovinu Crnu Goru. Možda neki imaju i dve domovine ne zamjeram im ali pravi Crnogorci imaju isključivo i prvenstveno svoju Crnu Goru. Ne želim da da budem nigdje došljak pa ni u Srbiji. Ako poštuju Crnu Goru i legitimno izbarnu vlast na izborima iz Crne Gore ne trebaju nigdje ići ni ovdašnji Srbi. Gdje čeljad nisu bjesna ni kuća nije tijesna.

  • Andrija Berane

    5. januar 2020 | 14:18

    E kukala im Majka da ih vidi Kralj Nikola, sve bi ih spalio. Na koju foru sa zastavom hoće da zadobiju "vjernike"

  • Gidra

    5. januar 2020 | 16:29

    Nije to neki veliki problem iako bi bolje bilo da se slože i barem zajedno budu za Božić. Ako mogu Nemci biti Nemci a pripadati različitim konfesijama nije tragedija da slično bude i u CG. Gde su razumni ljudi oni će biti otnoreni i za druge i drugačije a zadrti fanatici će svojim fanatizmom oterati od sebe i druge pripadnike istoga naroda i iste konfesije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA