• 37

Atmosfera u izbornim štabovima: Kod Milanovića tuku po žestini, Kolindi ni Tompson ne pomaže

U izbornom štabu Kolinde Grabar Kitarović atmosfera očajna. Oko 20.30 mnogi krenuli da odlaze, a u prolazu se samo čuje: "Sad treba srušiti Plenkovića"

  • 37

Zoran Milanović je novi predsednik Hrvatske.

Milanović je u drugom krugu, na osnovu obrađenih 97,24 odsto biračkih mesta, osvojio 52,73 odsto glasova, dok je Kolinda Grabar-Kitarović osvojila 47,27 odsto.

U izbornom štabu Zorana Milanovića polako počinju da slave pobedu. Kada je DIP objavio prve rezultate, atmosfera je bila poprilično mrtva, ali je nekih dvadesetak minuta kasnije počelo da vrvi kao u košnici.

- Ovo je veličanstvena pobeda. Velika razlika. Hrvatska će nakon dugo vremena ići u dobrom smeru. Bila je dobra kampanja. Milanović je bio fenomenalan. Deklasirao ju je - rekao je Nenad Stazić iz SDP-a.

Kako javljaju mediji, u Milanovićevom štabu "tuku po žestini", a hrane je ubrzo nestalo.

Kolinda platila cenu

I dok je kod Milanovića veselo, u Kolindinom štabu nema slavlja. U HDZ-u sa strepnjom čekaju finalne rezultate, a kako prenose lokalni mediji, atmosfera je očajna.

Odmah nakon objavljivanja prvih rezulata u štabu su pokušali da "zagreju" atmosferu puštanje Tompsonovih pesama, ali mrka kapa.

Dok HDZ-ovci ističu da čekaju finalne rezultate,  Ivan Anušić kaže da je Kolinda Grabar Kitarović najbolja kandidatkinja koju je HDZ imao.

- Rezultati nisu baš ohrabrujući, ali treba sačekati da dobijemo konačne službene rezultate - rekao je Anušić.

Miro Kovač iz redova HDZ-a, nekadašnji ministar i aktuelni Predsednik Odbora za spoljnu politiku hrvatskog sabora rekao je da je Kolinda platila cenu za politiku koja se vodila u prethodnom periodu.

- To treba da se promeni, ovako ne možemo izaći na izbore. Ja sam već rekao da neke stvari moramo da promenimo, ovo je drugi neuspeh, ovako nećemo pobediti. Žao mi je što je Kolinda platila cenu za politiku koja se vodila. Nešto moramo da menjamo u stranci, ako želimo da pobedimo, a uveren sam da možemo pobediti na parlamentarnim izborima - rekao je Miro Kovač.

Oko 20.30 časova mnogi su krenuli da napuštaju izborni štab, a mnogi su šapatom komentarisali kako sad "treba srušiti Plenkovića".

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Перагеније

    "Kako javljaju mediji, u Milanovićevom štabu "tuku po žestini", a hrane je ubrzo nestalo." - МУЧЕНИЦИ, хоће по сваку цену да (с)личе на Србе...

  • Srboljub

    Njena najveća greška je vraćanje na politiku 90-tih i bez ideje već samo o Srbima i Ustaštvu. Ali Srba u Hrvatskoj skoro da i nema pa joj je politika bajata a Hrvatima kao i nama u Srbiji treba mir ekonomski i demokratski orijentisan političar što ovaj sigurno jeste makar recimo više naginje napretku nego 90-tim i vraćanju unazad ka starom. I kod nas ko ne shvati na vreme da je ta politika 90-tih pregažena i daleka prošlost isto će proći. Samo mi kao da nemamo alternativu??? Sve mi se čini da nam neko fali???

  • Srce

    Ustaše su ustaše.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima