Milanović održao pobednički govor: Nije dozvolio zviždanje protiv Kolinde

Na pominjanje njenog imena, u sali se prolomio huk neodobravanja, ali Milanović ga je prekinuo i rekao "Ne, ne, tražim da se to ne radi"

  • 1
Zoran Milanović Foto:

Pobednik predsedničkih izbora u Hrvatskoj Zoran Milanović održao je pobednički govor. On se zahvalio svima koji su ga podržali, a zahvalio se i rivalki Kolindi Grabar Kitarović.

Na pominjanje njenog imena, u sali se prolomio huk neodobravanja, ali Milanović ga je prekinuo i rekao "Ne, ne, tražim da se to ne radi".

- Ako sam bilo koga previše nagazio, ako sam rekao koju neistinu, to nije bilo namerno. Ja od danas ili sutra radim posao i živim posao drugačiji od ovoga sada. Hrvatski građani su me izabrali za predsednika Hrvatske, Hrvata i onih koji to nisu i srećan sam zbog toga. Bio sam i premijer i to mi je u poslednjih pola godine bio i teret. Istina je u oku promatrača. Znam da i danas ima onih kojima nisam po volji, ali s tim moramo nastaviti da živimo jer nas je premalo da se delimo na ovaj način. Od mene nećete slušati sladunjave priče o zajedništvu, ali ću se truditi da nikoga bez potrebe ili namerno ne povredim - rekao je Milanović.

Zoran Milanović Atmosfera u izbornom štabu; Foto: Tanjug/AP

Dodao je da se nada da neće izgubiti poverenje koje mu je dato.

- Ponoviću, ovih 4 miliona što nas ima, tražimo svoje mesto pod suncem, mesto u Evropi koja je uprkos svim problemima najlepše mesto za život, najmirniji projekt u kojm Hrvatska mora da nađe svoje mesto i interes - rekao je on.

Prema poslednjim informacijama, Milanović je osvojio 53,51 odsto glasova, dok je Kolinda dobila 46,49 odsto.

Video: Slavlje u štabu Zorana Milanovića, Hrvatska ima novog predsednika

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA