• 14

Albanske partije Crnu Goru doživljavaju kao "svoju kuću"

U Crnoj Gori više nema kazni za isticanje nacionalnih simbola

  • 14

Za razliku od nekih drugih stranaka, albanske političke partije Crnu Goru doživljavaju kao svoju kuću i svoj politički interes podređuju tome, kaže član Glavnog odbora vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) Nikola Gegaj i ocenio da je to dobro.

- Demokratska partija socijalista se neće mešati u to kako će nastupati manjinske stranke na parlamentarnim izborima. Naravno, u političkom životu koalicije se stvaraju kada za to postoje politički interesi - rekao je Gegaj za Pobjedu komentarišući naajavu jedinstvenog nastupa albanskih stranaka.

On je, povodom zahteva dela albanskih stranaka da dobiju zagarantovane mandate, kazao da je DPS spremna da uvaži sve zahteve manjinskih partija koji su u skladu sa najvišim evropskim i demokratskim standardima.

To što u Crnoj Gori više nema kazni za isticanje nacionalnih simbola, nakon izmena zakona, Gegaj kaže da je u pitanju demokratsko i kvalitetno zakonsko rešenje, koje donosi potpunu slobodu u upotrebi nacionalnih simbola, preneo je portal RTCG.

- Crna Gora je i ovim zakonom pokazala da gradi društvo jednakih uz uvažavanje svih evropskih standarda. Očigledno da je Crna Gora posvećena unapređenju i zaštiti prava manjinskih naroda i drugih manjinskih zajednica i konstantno ulaže napore u promovisanju zaštite ovih prava. Takođe, jedan od osnovnih ciljeva države Crne Gore je i puna integracija manjinskih naroda, uz očuvanje njihove nacionalne posebnosti i zaštite njihovih prava. Crna Gora je zajednička kuća svih nacija i vjera koje u njoj žive, a multietnički sklad i tolerancija njena najveća vrednost koju svi zajedno moramo čuvati i njegovati - rekao je Gegaj.

Video: Protesti u Beranama zbog usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Srbin

    @Flamantes...mnogo grešiš u vezi svega što si rekao.

  • flamantes

    Svi Crnu Goru doživljavaju kao svoju državu osim Srba, koji žele da Crna Gora nestane, a Crnogorce bi istrijebili, a toga nit je bilo niti može biti.

  • Aco

    Slobodno mogu uzeti sve sano 30 posto je naše to nemogu

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima