Hrvati u zvaničnom spotu o predsedavanju EU spominju i Teslu

Spot, u kom se pominje i Nikola Tesla, prikazan je danas uoči uvodnog govora Andreja Plenkovića na sastanku hrvatske vlade i Evropske komisije

Vlada Republike Hrvatske je na svom službenom Youtube kanalu objavila spot kojim se predstavlja predsedavanje Većem Evropske unije.

Spot, u kom se pominje i Nikola Tesla, prikazan je danas uoči uvodnog govora Andreja Plenkovića na sastanku hrvatske vlade i Evropske komisije.

U spotu su osim mora, ribarskih brodova, životinja, planina i vinograda uz Dunav prikazani i hrvatska fudbalska reprezentacija i Luka Modrić.

Na početku snimka ribar Frano, koji je rođen 1957. godine, govori o svojim sećanjima.

- Sećam se podeljene Evrope i Hrvatske same na grubom moru. Ali vratili smo se kući i naš put tek počinje - govori Frano, a potom se menja kadar i prikazuju se deca koja se igraju na obali.

Tada se u snimku obraća devojčica Klara (6).

- Svima će nam trebati brodovi kada more naraste do tu. Ali ja imam plan kako da pomognem ljudima. Znate, kao Nikola Tesla - govori mala Klara.

(Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Radovan

    10. januar 2020 | 21:07

    Kakvi su ovi hrvati uporne lopuze, koji nemaju nista svoje, pa moraju krasti tudje velikane. To je ta njihova "tisućljetnja kultura hrvatskog naroda", koja niti je tisućletnja, niti je kultura, a vala, nisu ni narod. 😂

  • Tara

    10. januar 2020 | 17:12

    Njihov je i tudjman i gotovina i stepinac i bleiburg i tupson sto peva ustaske pesme ne sramotite nam Teslu to je Srbija bila kad je Tesla rodjen

  • karik od briskule

    10. januar 2020 | 16:01

    mogli su da ukljuce i svestenika momcila djujica i on je rodjen u hrvatskoj.nikola tesla je rodjen u austrijskoj monarhiji hrvarska tada nije ni postojala

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA