≫ 

Upao u školsko dvorište kraj Vukovara na Božić, pa uništio dečije radove: Sumnjaju na bivšeg učenika

Istog dana se pojavio grafit "Ubi Srbina" koji je nepoznata osoba, ili više njih, ispisala na autobuskoj stanici u Boboti

  • 2
huligan uništio dečije radove

Foto: Facebook/Osnovna skola Brsadin

Vandalski čin uništavanja školske imovine dogodio se u noći sa sedmog na osmi januar u Bršadinu, mestu pored Vukovara, kada je nepoznati počinilac uništio dečje radove.

Radovi su napravljeni u sklopu projekata za program Erasmus+, a sve su snimile nadzorne kamere.

– Ovo me veoma neprijatno iznenadilo. Uništeni su naši Erasmus+ projekti hranilice i kućice za ptice, kao i klupe i stolovi, sve što smo napolju napravili. Sve se odigralo između 00:30 i 01:00. Nadzorne kamere su sve snimile, a učitelji su pogledali snimak. Prijavljeno je policiji, koja je izašla na uviđaj, uzela podatke i pregledala snimak s kamere. Napisala sam odštetni zahtev i na nama je sad samo da sačekamo da policija odradi svoje – priča direktorka Osnovne škole "Bršadin" Tatjana Lukić.

Kako direktorka kaže, materijalna šteta nije velika, ali suština ovog vandalskog čina uopšte nije pitanje materijalnog gubitka.

huligan uništio dečije radove

Opio se, pa iskalio bes na školi / Foto: Facebook/Osnovna skola Brsadin

Stalno se nešto loše događa, nešto sitno

 

Nije bitna materijalna šteta, nego što se konstantno nešto loše događa, nešto sitno. Na snimku se vidi kako dolazi auto iz kojeg je izašla mlađa osoba, najverovatnije srednjoškolac, auto je otišao, a taj momak je ostao sam. Prvo je udario nogom koš za smeće, zatim uništio hranilice i kućice za ptice, a onda je pokušao da uništi zastave, ali nije uspeo da ih dohvati. To je deo koji je kamera uspela da snimi, dok ostalo nije zahvatila. Kasnije smo primetili da je uništio i sanduk za struju. Rekla bih da je to pitanje kućnog vaspitanja – kaže Tatjana Lukić.

Iz Osnovne škole "Bršadin" tvrde da je jasno da napad nije bio na nacionalnoj osnovi, već se sumnja da je u pitanju jedan bivši učenik ove škole, očigledno pod dejstvom alkohola.

huligan uništio dečije radove

Foto: Facebook/Osnovna skola Brsadin

Istog dana u Boboti osvanuli uvredljivi grafiti

 

Grafit "Ubi Srbina" nepoznata osoba, ili više njih, ispisala je na autobuskoj stanici u Boboti. O ovom događaju takođe je obaveštena policija, a isti su vrlo brzo uklonili radnici komunalnog preduzeća KRIO iz Trpinje.

Sličan grafit, odnosno ustaško slovo "U" ispisano je i na obližnjoj fasadi kao i godina "1950" koja simbolizuje osnivanje navijačke grupe splitskog Hajduka – Torcide.

Video: Kako je Oluja promenila Knin?

(Telegraf.rs / Izvor: srbi.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ogledalo istine

    11. januar 2020 | 20:33

    Slika i prilika mladog hrvata koji je zadojen mržnjom i izrasta u nečoveka. Takvi su svi tamo

  • JO

    11. januar 2020 | 12:10

    Vozač automobila će reći koga je ostavio tu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA